FNV Decibelmeter: werkgever naaien met geluidmeetapp

FNV Decibelmeter - werkgever naaien met geluidmeetapp
De FNV, een vakbond die opkomt voor de rechten van haar leden, heeft een app ontwikkeld waarmee je als loonslaaf op de werkvloer kan checken of er teveel herrie wordt gemaakt.

Aan de hand van een geluidsopname van ongeveer vijf seconden kan je met de FNV Decibelmeter onderzoeken hoeveel decibel omgevingsgeluid er wordt geproduceerd. Op het scherm van je iPhone wordt na de meeting getoond of het aantal decibel schadelijk is voor je gezondheid en of de herrie de wettelijke grenzen overschrijd. Tevens kan je als klokkenluider contact opnemen met de FNV, je beklag kan je doen via een link naar een webpagina met contactgegevens.

FNV Decibelmeter - werkgever naaien met geluidmeetappFNV Decibelmeter - werkgever naaien met geluidmeetapp

De heren van de vakbond hebben zonder dat ze het weten een tool ontwikkeld waarmee iedere arbeider zijn baas nu in een lastig parket kan brengen. Degene met slechte bedoelingen installeert de app, loopt eens wat rond op de werkvloer en gaat daarna lekker irritant lopen klagen over de geluidsproductie van collega’s, de koffiemachine of de wekelijkse schoonmaker met zijn stofzuiger en poetslap.

Zin om je baas eens aan te pakken? Downloaden kan voor iOs kan hier, Android daar! (via iPhoneclub)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *