Ford geeft ontwikkelaars toegang tot autoinformatie

Auteur: , 1 Reactie
Ford Sync

Straks via apps van derden je eigen auto in de gaten houden? Ford gaat het toestaan!

Een goede ontwikkeling van Ford, aangekondigd op de Techcrunch Disrupt conferentie. Het Amerikaanse automerk gaat namelijk informatie van het motormanagement van de auto delen met ontwikkelaars die er vervolgens speciale apps voor kunnen schrijven. Zo kun je straks informatie over de auto op je smartphone bekijken. Dit kon al bijvoorbeeld bij de i-modellen van BMW en de Model S van Tesla, maar deze apps waren speciaal ontwikkeld vanuit de fabrikant en zijn beperkt. Doordat Ford ontwikkelaars hun eigen gang laat gaan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het Sync-systeem van Ford voor ontwikkelaars wordt in 2016 beschikbaar gesteld en dan kunnen ze ermee aan de slag. De eerste auto’s die het nieuwe systeem ondersteunen zullen eind 2016 van de fabrieksband rollen. Het gaat dan wel om Amerikaanse Ford modellen. In een niet al te lange tijd daarna zal Ford het systeem bij al zijn auto’s internationaal gaan ondersteunen.1 reactie

Maar wat wil je er dan mee? Het klinkt allemaal erg revolutionair, maar je kunt al best wel een tijdje autoradio’s kopen voorzien van een canbus-aansluiting. Die koppel je via de OBD2 poort met een kabel aan je motormanagement en je hebt ook alle info op het scherm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).