Fortnite 6: huisdieren, onzichtbaarheid en meer

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

Fortnite seizoen 6 is uitgerold. Een nieuw seizoen betekent veel nieuwe content voor de gamers. Ook dit seizoen zit weer vol nieuwigheden.

Als een bom dropt ontwikkelaar Epic Games een lading aan nieuwe content met de start van seizoen zes van Fortnite. Nieuwe items en de komst van huisdieren zorgen ervoor dat gamers zich weer uren kunnen vermaken met het immens populaire game. Er zijn tevens enkele nieuwe locaties te ontdekken in het spel. Epic Games heeft in elk geval de namen van vier omgevingen bekendgemaakt.

  • Floating Island
  • Corrupted Areas
  • Corn Fields
  • Haunted Castle

Misschien wel meest in het oog springende vernieuwing is de mogelijkheid om tijdelijk onzichtbaar te worden. Met de Shadow Stone wordt je heel even onzichtbaar door in een kubus te stappen. Let wel, je kunt je wapens niet gebruiken en je moet stilstaan. Bij een beweging is het effect weg en zal je weer zichtbaar worden voor de rest van de wereld. Met de nieuwe Shadow Stones kunnen spelers sneller bewegingen, hoger springen en minder valschade oplopen. De stenen geven het effect voor maximaal 45 seconden. Zelf annuleren kan ook, door te richten wordt de Shadow Stone ongedaan gemaakt.

Fortnite

Seizoen zes in combinatie met de Battle Pas geeft twee nieuwe outfits. Ook nieuw is de komst van huisdieren naar Fortnite. Voor nu is bekend dat er onder meer honden, draken en een hagedis onder de beschikbare dieren zitten. Daar zullen ongetwijfeld nog nieuwe dieren op termijn bijkomen.

Epic Games heeft verder de balans van sommige wapens aangepakt. De shotgun is bijvoorbeeld minder krachtig gemaakt. Om potjes eerlijker te laten verlopen is matchmaking ook aangepakt. Gamers met muis en toetsenbord op een PlayStation 4 worden voortaan met elkaar geplaatst. Spelers met een controller zijn over het algemeen minder in het voordeel en met deze maatregel moet een game leuker zijn voor iedereen. Het is niet mogelijk om tijdens een potje als controller-speler een muis en toetsenbord aan te sluiten. Het spel zal niet reageren op de aangesloten accessoires. Zoals al eerder bekendgemaakt zijn ook de geluiden van voetstappen beter afgesteld.

Fortnite patch V6.00 kan nu worden gedownload.
Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).