Fortnite aangeklaagd door rapper vanwege een dansje

Fortnite aangeklaagd door rapper vanwege een dansje
Zal zijn zaak succesvol aflopen?

Fortnite staat, naast zijn Battle Royale-opzet en de populariteit, ook bekend om zijn dansjes. De karakters in het spel kunnen diverse dansbewegingen uitvoeren en sommige dansjes zijn zelfs populair onder de jeugd worden.

Bij de Amerikaanse rapper 2 Milly is één zo’n dansje bij hem in het verkeerde keelgat geschoten. Het gaat om de dansbeweging Swipe It, geïntroduceerd in de zomer van 2018. Volgens 2 Milly lijkt de dans teveel op zijn moves in de videoclip van de track Milly Rock. Hoewel zo’n move natuurlijk nooit is ‘gepatenteerd’ is de rapper van mening dat de dansbeweging van hem is.

2 Milly zegt door Epic Games nooit een vergoeding te hebben gekregen, ook al heeft de ontwikkelaar de dans gebruikt. Of de rechter ook meegaat in het verhaal van de rapper is nog maar afwachten. Je kan als artiest bekend staan om een bepaalde beweging, maar Michael Jackson kreeg ook geen geld toen mensen de Moonwalk gingen kopieëren. Vermoedelijk een kansloze poging, maar wie niet waagt wie niet wint moet de rapper gedacht hebben.

[gv data=”CK3lHbj8WcI”][/gv]

2 reacties

  1. “maar Michael Jackson kreeg ook geen geld toen mensen de Moonwalk gingen kopieëren.”

    Dat is omdat Michael Jackson de Moonwalk niet heeft bedacht…

  2. “Vermoedelijk een kansloze poging, maar wie niet waagt wie niet wint moet de rapper gedacht hebben.”

    Nee, z’n manager zag hoe hij de rapper in de media spotlights kon krijgen. En het werkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *