Fortnite – Alles wat we weten over seizoen 6

Het is bijna zover!
Nieuwe teasers en een hoop speculaties.

Epic Games is de laatste tijd wat mij betreft de meester van promotie met al hun in-game evenementen, mysterieuze gebeurtenissen en keiharde zakenbeslissingen. Misschien een beetje jammer dan, dat een paar posters alles over seizoen 6 is wat we hebben.

We worden natuurlijk gewoon keihard geteased door Epic Games, want nadat de hierboven gelinkte kubus de hele community op hun hoofd liet krabben, verdween het ruimte-tijd-buigende object in Loot Lake waar het object zijn eigen gekke features deelde met het meertje. Al die teases, al het mysterie, het zou absurd zijn als dat allemaal zou accumuleren in een trampoline-meer.

Neen, er is natuurlijk meer aan de hand en hoewel we het al langer schrijven, lijkt seizoen 6 toch echt om tijdreizen te gaan draaien. Ja de eerste teaser van seizoen 6 (hieronder) toont een sci-fi helm met als onderschrift ‘alle feesten hebben een DJ nodig’.

De tweede teaser (hieronder) toont ons daarentegen een historische outfit in de vorm van een cowgirl-kostuum. Het onderschrift ‘opzadelen’ suggereert misschien zelfs (en ja, dit is een long shot) dat er mounts naar de game komen.

Eén ding is daarentegen zeker: Epic Games geeft zichzelf de creatieve vrijheid om allerlei gekke dingen te proberen in het zesde competitieve seizoen van het goudmijntje. Door de game niet te binden aan één thema (zoals PUBG bijvoorbeeld met relatief realisme doet) kunnen de makers de gekste skins ontwerpen zonder dat dat botst met de basisgame.

Okay genoeg over tijdreizen, wat nou als het een stuk simpeler is dan dat. Wat nou als Fortnite – zoals Overwatch al sinds 2016 zo ontzettend slim doet – zich houdt aan bijzondere dagen op planeet aarde. Wat nou als dit allemaal met de spooky maand van Halloween te maken heeft? Ook die verkleedpartij geeft Epic Games de creatieve vrijheid om skins (en vergeet aangeklede, spooky maps niet) met de gekste thema’s uit te brengen.

Verder lijkt de gewoonlijke Battle Pass, goed voor extra challenges en beloningen, weer gewoon 950 V-Bucks (zo’n €9,50 euro) gaan kosten. Het seizoen lanceert op donderdag 27 september. Voor de lancering gaat Epic Games nog één skin-poster onthullen dus wellicht dat we dan het volledige plaatje zien.

Nog even trainen voor het aankomende seizoen begint? Check dan hier onze uitgebreide strategie-guide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *