Fortnite Battle Royale krijgt gevarieerdere gameplay

Fortnite breekt opnieuw streaming record
De makers gaan het een ander tweaken en verzwakken.

De laatste maanden heeft Epic Games aan aandacht niets te klagen. Het gratis spel Fortnite Battle Royale is namelijk razend populair over heel de wereld. De simpele doch verslavende gameplay zorgt ervoor dat hele groepen jongeren én volwassenen niet van hun console af te slaan zijn. Toch is er ruimte voor verbetering, zo vindt Epic Games.

De makers willen namelijk dat Fortnite Battle Royale minder gaat draaien om (ongelimiteerd) bouwen, shotguns en raketwerpers. Om dit te bewerkstelligen, wordt onder andere de kracht van het bouwen flink afgezwakt. Zo valt te lezen op de officiële website van Epic Games.

De maker vindt het belangrijk om verschillende strategieën in-game te gaan ondersteunen. Op dit moment is het namelijk vooral bouwen om een betere positie te krijgen dan de tegenstanders, waarna een shotgun of raketwerper de rest van het werk voor je doet.

Door het tweaken van de gameplay moet er meer balans komen in de te gebruiken strategieën. In de aankomende weken worden de aanpassingen geïmplementeerd, waarna spelers de mogelijkheid hebben om hun feedback te geven over de vernieuwde gameplay via de social media-kanalen van Fortnite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *