Fortnite brengt Sony veel geld in het laatje

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

En dat voor een gratis game.

Fortnite Battle Royale werd bijna een jaar geleden uitgebracht op de PlayStation 4 als gratis download. Het is op dit moment een van de populairste games ter wereld en ondanks het feit dat het spel niets kost om te spelen, levert Fortnite toch veel geld op.

Dat is ook het geval op de PlayStation 4. Dat maakte hoofd van PlayStation, John Kodera, vandaag bekend op een investeerders meeting. Sinds de release van Fortnite Battle Royale in juli 2017 zijn er veel meer digitale verkopen geregistreerd binnen PlayStation Network. Kodera gaf toe dat dit geen toeval was. Allerlei betaalde add-ons voor de game worden door spelers gekocht.

PlayStation doet ook zelf onderzoek naar het verdienmodel zoals een game als Fortnite. Een spel gratis aanbieden en betaalbare add-ons toevoegen heeft bij Fortnite tot een succes geleid. Een spel dat 60 euro in de winkel kost en geen of weinig betaalbare add-ons kan zo uiteindelijk veel meer geld kosten. De kans bestaat dus dat er meer games met deze strategie in de PlayStation Store gaan verschijnen. (via Engadget)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).