Fortnite doet cross-over met populaire Netflix-serie

Auteur: , Geen reacties
Wow

Binnenkort gaan spelers waarschijnlijk naar de Upside Down.

De dolle 14 dagen mogen dan volop in gang zijn terwijl de werknemers van Epic Games op vakantie zijn, maar de uitgever van de razendpopulaire battel royale game weet wederom de hypetrein gaande te houden, ditmaal met een cross-over met een van Netflix’ populairste series die niet vies is van een videogame-cross-over.

Zoals ik wel vaker heb gedaan, moet ik ook nu weer toegeven dat Epic Games ontzettend stijlvol met in-game evenementen omgaat; nog veel beter dan Apex Legends. Terwijl de werknemers lekker margaritas zitten te drinken op het strand, worden Fortnite-liefhebbers geprikkeld door veranderingen aan de map, die eventueel grote gevolgen kunnen hebben voor de game zelf.

Veel gebruikers melden dat de portalen naar de Upside Down uit Stranger Things in de wereld van Fortnite opduiken. Hoewel Epic Games nog niet officieel een cross-over evenement heeft aangekondigd, leert de geschiedenis ons dat dit bijna niet anders te interpreteren valt dan dat.

Eerder kregen de Avengers en John Wick namelijk al een speciaal plekje in de videogame, in de vorm van tijdelijke modi en een aangepaste spelwereld. Dat gebeurt langzaam ook in het thema van Stranger Things.

De portalen brengen spelers op het moment naar andere plekken in het gebied, gelegen in het winkelcentrum van het Mega Mall-gebied. Alsof de portalen nog niet duidelijk genoeg vertellen dat spelers straks naar Stranger Things’ onderwereld gaan, heeft Epic Games nog meer verrassingen in datzelfde gebied verwerkt.

Zo merkt Polygon op dat er een winkeltje is geopend in het winkelcentrum, dat verdacht veel lijkt op een winkel uit een scène van deze trailer. Ook refereren de nieuwe ijsjes, consumables in de game, naar de serie. Door de ijsjes te consumeren krijg je 5 leven bij.

Zoals gezegd, de cross-over is nog niet bevestigd maar het is behoorlijk duidelijk dat het eraan zit te komen. De samenwerking met Stranger Things gaat sowieso thematische items en skins naar de in-game winkel brengen en wellicht dat de Upside Down zelfs als (mini-)map beschikbaar wordt tijdens een tijdelijk evenement. Ondertussen komt Stranger Things, evenals een hoop ander lekkers, zeer binnenkort naar Netflix.

Lees ook: Fortnite bedreigd en refundcampagne voor boze gamers

Foto @Netflix



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).