Fortnite exploit geeft spelers extra wapen (video)

fortnite glitch dupliceert items
Spelers kunnen hierdoor 6 wapens dragen in plaats van 5.

Eerder deze maand waren we ons nog zorgen aan het maken over de aankomende Fortnite-update maar nu is daar iets belangrijkst tussen gekomen. Een exploit maakt het namelijk mogelijk om een extra wapen in de battle royale te dragen, wat spelers een gigantisch voordeel geeft tegenover tegenstanders.

Normaliter kunnen Fortnite-spelers maar 5 items dragen. Afgezien van wat je van dit beperkende systeem vindt, is het in elk geval zo dat iedereen evenveel ruimte heeft. Hoe je die ruimte indeelt is aan jou. Wil je 5 wapens bij je dragen of neem je slechts 2 goede wapens mee en vul je de andere slots met healing items en granaten?

Maar wat nou als je een extra slot tot je beschikking krijgt. Een absurde Fortnite exploit maakt het mogelijk om precies dat voordeel te krijgen. Houd er rekening mee dat de onderstaande uitleg niet bedoeld is om te misbruiken. Het is geen cheat, maar wel een bug die – omdat de exacte stappen bekend zijn – te exploiteren valt. Verpest vooral niet andermans gameplay ervaring door de exploit te gebruiken.

  • Vaar met een boot en een volle inventory naast een item dat je wilt
  • Ga op de passagiersstoel zitten
  • Pak het item op en switch tegelijkertijd van stoel
  • Het item dat je daardoor laat vallen is geglitcht; verlaat de boot en pak het reeds gedropte item weer op

Je hebt nu 6 items in je inventory, ook al zie je maar 5 slots in je hotbar staan. Wanneer je al je items dropt zie je dat er nog een verborgen item ‘onder’ de rest verstopt zat. Switchen naar het geglitche item is daarbij niet mogelijk, maar door alles op de grond te gooien kun je tijdens rustige momenten alsnog fysiek door je inventory browsen.

[gv data=”https://www.youtube.com/watch?v=zWBx-80oSgg#t=37s”][/gv]

Epic Games heeft nog niet gereageerd op de exploit maar een patch zal hopelijk redelijk snel de gamebrekende glitch verhelpen. Het is daarbij niet voor het eerst dat bugs het spel kunnen verpesten. Eerder kon men bijvoorbeeld ook al door muren schieten. Een tijdje terug was er ook een hilarische bug te bekennen waardoor je meteen dood ging op een bepaalde plek.

Lees ook: Populaire Fortnite-pro cheat op camera, wordt verbannen (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *