Fortnite gaat spelers met oude PC buitensluiten

Auteur: , Geen reacties
Toch maar een upgrade kopen

Fortnite spelen op een veredelde rekenmachine gaat straks niet meer.

Een van de grootste charmes van het goudmijntje dat Fortnite heet is het feit dat zo’n beetje iedereen met een PC, laptop, console en zelfs smartphone kan spelen. Toch kiest ontwikkelaar Epic Games ervoor om een klein deel van de PC-community buiten te sluiten.

Grafische kaarten moeten vanaf het volgende Fortnite-seizoen (seizoen 10) minimaal DirectX 11 ondersteunen. Deze serie grafische drivers wordt niet ondersteund op zeer oude kaarten, wat betekent dat een deel van de Fortnite-community vanaf volgend seizoen ineens niet meer kan spelen.

Epic Games stelt dat de vereiste nodig is om het ontwikkelingsproces gemakkelijker te maken. “DirectX 11-ondersteunende grafische kaarten waren altijd al de ‘system requirement’ voor Fortnite, maar we hebben tot dusver ondersteuning online gehouden voor spelers met oudere grafische kaarten zodat ook zij konden blijven spelen.”

Dat kunnen ze binnenkort dus niet meer. Nu zal de impact van de beslissing in de praktijk redelijk meevallen. DirectX 11 is al zo’n 10 jaar uit en de meeste set-ups die in de afgelopen 10 jaar zijn gebouwd hebben waarschijnlijk DirectX 11-ondersteuning.

Maar omdat de player base zo gigantisch groot is bij Fortnite, zal absoluut gezien een flinke groep spelers hun portemonnee moeten gaan trekken. Denk bijvoorbeeld aan de jonge jochies die op de prehistorische PC van hun pa spelen. Die zullen nu toch echt hun zakgeld moeten gaan inleggen voor een videokaart die niet ouder dan een decennium is.

Wanneer seizoen 10 precies lanceert is nog niet bekend, maar wel weten we dat het negende seizoen op 1 augustus eindigt.

Lees ook: Is Fortnite op weg naar het einde?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).