Fortnite gooit cross-play om, helpt Nintendo Switch-spelers

Hey, is dat een Jurassic-park refenretie?
Cross-play is eindelijk een beetje verfijnd voor Fortnite.

De meest recente patch voor Epic Games’ Fortnite, update 8.10, voegde niet alleen het bovenstaande belachelijke voertuig toe, maar paste tevens de manier aan waarop cross-play wordt uitgevoerd. Zoals veteranen wel weten is cross-play voor Fortnite een tijdje terug behoorlijk ‘sketchy’ geweest, maar Epic Games lijkt een beetje inzicht te krijgen.

Het was een hele opgave om Fortnite cross-play voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch met alle andere platformen überhaupt mogelijk te maken, maar na een hoop getouwtrek heeft Epic Games waarschijnlijk de knoop doorgehakt om het eerlijker voor iedereen te maken. Switch-spelers worden nu niet meer gematcht met andere console-gamers.

De matching pools zijn namelijk samengevoegd voor Xbox One en PlayStation 4, en voor de Switch, iOS en Android. Spelers op consoles moeten verder zelf kiezen om cross-play aan te zetten, terwijl mobiele platformen standaard met elkaar gelinkt worden.
Volgens Epic Games is de reden voor het verbeteren van cross-play eenduidig: “We verwachten gemiddeld gezien een betere ervaring per game voor mobiele- en Switch-spelers.” De Nintendo Switch is immers niet echt gemaakt voor shooters en gamers op consoles hebben doorgaans veel meer controle over hun karakter (met de uitgebreidere controllers) dan iemand die speelt op de Switch. Het was dus wel een beetje oneerlijk.

Nu, speel jij (of iemand in je squad) de game op de Switch terwijl de rest een gewone console heeft (Xbox One of PlayStation 4), dan is er gelukkig goed nieuws. Wanneer je met een gemixt team wilt spelen, dan wordt je simpelweg willekeurig in een match toegevoegd. Het kan dan zijn dat je een kleine achterstand hebt, maar je kunt in elk geval nog wel met je maten spelen.

Als je alleen het matchmaking-proces start, dan kom je bij Mobile- en Switch-gamers. In dat geval heb je met de Switch denk ik zelfs een klein voordeel! Althans, als iemand niet loopt te semi-cheaten met een veel te dure, decadente gaming smartphone.

Lees ook: Fortnite-bug maakt je op deze specifieke plek meteen dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *