Fortnite naar Android: lanceerdatum is bekend

40 miljoen mensen knokken met elkaar
Wordt het net zo’n succes als op de console?

Fortnite is de afgelopen maanden bij menig gamer niet van de buis af te krijgen. Het gigantische succes van het spel is ook heet nieuws voor de media, inclusief onszelf natuurlijk. Zelfs rappers worden helemaal wild van de game en een verslaving heb je zo te pakken. Fortnite niet spelen wordt over een week of twee echter nog moeilijker.

In een tweet maakt het Chinese Tencent Games namelijk bekend dat Fortnite naar Android komt op 24 juli. De verwachting is dat Epic Games dezelfde lanceerdatum aanhoudt in Europa en wij op dezelfde dag het spel in de Play Store kunnen downloaden.

https://twitter.com/Tencent_Games_/status/1016540940805210112

Dat Fortnite speelbaar is op mobiele platformen is echter niets nieuws. De game is namelijk al een dikke drie maanden te spelen op iOS. De reden dat Android achterloopt, heeft vermoedelijk te maken met het optimaliseren van het spel voor Android-toestellen. Er zijn namelijk heel wat meer Android-smartphones dan iPhones bijvoorbeeld.

Hoe de game precies zal gaan werken en in hoeverre er sprake is van cross-platform play, laten de makers op dit moment nog weinig over los. Kortom, afwachten geblazen tot 24 juli. Tot die tijd moeten we het doen met onze console, PC en/of iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *