Fortnite sleept sullige ‘verpester’ Chapter 2 voor de rechter

Hij valt in een zwart gat
Een lekker krijgt het zwaar te voortduren.

Ontwikkelaar Epic Games heeft een van de meest winstgevende games ooit in zijn zak, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om een tester van de game voor de rechter te slepen voor het ‘verpesten’ van de Chapter 2-hype. De ironie van de situatie is natuurlijk dat niets de hype van Chapter 2 had kunnen verpesten en de tester heeft de hype waarschijnlijk zelfs aangewakkerd.

Halverwege oktober ging Fortnite ineens op zwart en de gehele community was in rep en roer. Dit was, in retrospectief, een aanloop naar wat zo’n beetje de meest gehypete update ooit zou worden: Chapter 2. Het nieuwe ‘hoofdstuk’ van Fortnite werd daarentegen al voor de daadwerkelijke officiële release gelekt.

En in elk geval één van die lekkers had twee keer na moeten denken over wat hij op Twitter zette. Fortnite-tester Ronald S. op Twitter (zijn account is ondertussen verwijderd) dat hij iemand informatie ging delen over de aankomende grote update voor de battle royale.

Vervolgens zou hij met een ander Twitter-account allerlei details over Chapter 2 hebben prijsgegeven, waaronder het feit dat zwemmen en boten een deel zouden gaan uitmaken van de game (via: Polygon). Het grote probleem? Hij had een NDA (non-disclosure agreement) getekend waardoor hij contractueel verplicht was om alle informatie voor zich te houden.

“Hij deed het ten kosten van Epic en degene in de Fortnite community die zo gespannen zaten te wachten op het nieuwe seizoen van Fortnite, waarna sommige van Epic’s geplande verrassingen door S. gelekt werden.” De man zal worden aangeklaagd voor alle ‘schade’ die hij Epic heeft berokkend, wat in de Verenigde Staten doorgaans een vrijbrief is om miljoenen aan onaanwijsbare geleden schade te vragen.

Desalniettemin heeft Epic wat betreft het juridische opzicht gewoon gelijk; S. had een document ondertekend en had dat moeten navolgen. Er is daarentegen geen twijfel over mogelijk dat iemand anders de informatie ook wel had gelekt voor de release van de gigantische update. S. was gewoon zo stom dat hij openbaar op Twitter zette dat hij informatie ging lekken. Wel moet nog bewezen worden dat het daadwerkelijk S. was die een ander Twitter-account gebruikte om de informatie te lekken.

Maar goed, een tipje van de sluier lichten is zelden niet goed voor het aanwakkeren van hypes en Epic Games had een van de meest indrukwekkende aanlopen naar een update ooit; de enige schade die het bedrijf heeft geleden is het fysiek breken van hun portemonnee’s dus veel sympathie hoeft men daar niet te verwachten.

Lees ook: Is Fortnite nog steeds oneerlijk tegen spelers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *