Fortnite

Fortnite: community woedend om einde seizoen 2 [video]

Wat kunnen we verwachten van seizoen 3 van Fortnite en wanneer begint dat?

Fortnite blijft enorm populair onder gamers, maar ontwikkelaar Epic Games haalt eens in de zoveel tijd een stunt uit waardoor de hele community op haar achterste benen staat. Vannacht was het weer raak…

Wat ging er mis bij Fortnite?

Het einde van Fortnite seizoen 2 stond eigenlijk al voor eind april op het programma. Vervolgens werd het evenement dat de seizoensfinale moest zijn, “The Device”, nog twee keer uitgesteld, dus het geduld van de fans werd flink getest. Toen eindelijk bleek dat het evenement vannacht plaats zou vinden waren veel fans natuurlijk erg gespannen om het event in-game mee te maken. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Kort na het openen van het event stuurde Fortnite deze status-update de wereld in:

De reacties op deze status-update spreken boekdelen. Inmiddels geeft Fortnite aan dat er 12 miljoen gamers in-game waren toen men besloot de toegang te sluiten. Daarnaast zijn er nog ruim 8 miljoen kijkers op de streams geweest. Hoewel deze aantallen enorm zijn is het toch opmerkelijk dat dit gebeurt, want recentelijk vestigde men nog een bezoekersrecord voor een ander in-game evenement. Daar waren toen veel meer bezoekers (zowel in game als op de stream) aanwezig. Klaarblijkelijk rommelt er dus iets achter de schermen.

Fortnite seizoen 2 ‘The Device’ alsnog beleven?

Voor de gamers die het event volledig hebben gemist heeft de streaming ook voordelen. Zo kun je het hele evenement alsnog terugkijken.

Wat kunnen we verwachten van Fortnite seizoen 3?

Uiteraard stopt de succesgame niet na het tweede seizoen. Het derde seizoen van Fortnite begint, als er geen verder uitstel komt, aanstaande woensdag (17 juni). Als de voortekenen uit de seizoensfinale niet bedriegen zal seizoen 3 zich geheel of gedeeltelijk onder water afspelen.

Ook de teasers, waarvan je er hieronder twee ziet, lijken op een onderwaterwereld te duiden. Hoe seizoen 3 van Fortnite verder verloopt weten we vanaf morgen.

Ook retweette Fortnite deze preview van een insider:

Kortom, het wordt morgen weer spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *