Fortnite update 4.2, competitive play en 100 miljoen dollar prijzengeld

Deze hamer komt ook naar de game
Fortnite krijgt onder andere jetpacks!

Update
Een substantiƫle update gaat vandaag de populaire Battle Royale-game omgooien nadat de toevoegingen en tweaks uitgesteld waren. Het zal gaan om een gigantische update die de gameplay een totale boost zou kunnen geven. Pun intended, want een van de toevoegingen is de langverwachte jetpack.

Dat maakt ontwikkelaar Epic Games vandaag bekend in een Tweet. Jetpacks zullen waarschijnlijk niet tot het doorsnee arsenaal van een Fortnite-speler behoren, maar zullen in plaats daarvan volgens geruchten in een nieuwe limited time-modus gebruikt kunnen worden waarbij jetpacks en shotguns centraal staan.

https://twitter.com/FortniteGame/status/998643098103242752

Naast die toevoeging wordt de Burst Assault Rifle aangepast (naar 32/33 damage (respectievelijk Epic/Legendary)) en krijgt de game een broodnodige update op het gebied van directional sound. De ontwikkelaar heeft een nieuwe laag toegevoegd waardoor het makkelijker wordt om – wanneer iemand zich boven je bevindt – te horen waar het geluid vandaan komt. Als iemand op hout loopt, kraakt het, wanneer iemand op beton loopt, knarst het en ga zo maar door.

Tot slot is wellicht de grootste toevoeging ontzettend simpel: Appels. Nee, er komen geen gesimuleerde iPhones die als handgranaat gebruikt kunnen worden. Appels kunnen in de wereld (aan bomen) gevonden worden en wanneer je het stukje fruit consumeert, krijg je er 5HP bij (tot 100HP). Er is dus effectief een manier bijgekomen om je levensbalk snel op te vullen zonder potions of verband te hoeven vinden.

Competitive Play
Daarnaast gaat Epic Games zich hard inzetten voor competitief gamen, zo laat het bedrijf in een blogpost weten. Er komt later dit jaar namelijk een eSports-toernooi voor de populaire game. Het zal daarbij gaan om toernooien waarbij het meer om de community gaat, om het lekker spelen en kijken van de game.

Dat is allemaal leuk en aardig op papier, maar wanneer er een totale prijzenpot van 100 miljoen dollar beschikbaar wordt gemaakt voor de verschillende toernooien, zal ‘lekker spelen’ niet van toepassing zijn. Jazeker, je leest het goed, de ontwikkelaar investeert alleen al 100 miljoen dollar aan het prijzengeld voor Competitive Play.

Meer over Fortnite lezen? In dit artikel beschreven we een tijdelijke modus waarmee je 50k V-bucks kon verdienen. Ook weten we nu dat Fortnite voor Android er toch echt aan zit te komen. Tot slot lanceerde Epic Games recentelijk een in-game wedstrijd; spelers moesten in-game de tofste cinematic maken. Die cinematische pareltjes vind je hier.

foto @EpicGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *