Fortnite-verslaving is een serieus probleem?

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

Ouders moeten ingrijpen om erger te voorkomen.

Met de hype van Pokémon Go was alles redelijk onschuldig. Kinderen die juist langer buiten speelden door de komst van de game. Met Fortnite is dat wel anders. Kids spenderen uren achter de computer of console, terwijl het buiten lekker warm weer is.

Een potje werkt erg verslavend en kan kort (tientallen seconden) of ongeveer een halfuur duren. Kinderen komen uit school en slingeren meteen Fortnite aan. Strenge regels van ouders zijn nodig om te voorkomen dat zaken uit de hand gaan lopen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om een limiet in te stellen van een paar uur per dag. Mocht er een console of computer in de slaapkamer van het kind aanwezig zijn, dan is er al een stuk minder controle aanwezig. Haal je de PC of console uit de kamer weg, dan is het hek helemaal van de dam.

Op internet valt genoeg informatie te vinden. Zo zijn er webpagina’s die aan ouders uitleggen wat Fortnite is. Bij de avondmaaltijd kan een ouder zich bijvoorbeeld geïnteresseerd opstellen. Speel desnoods een potje met je kind mee om het beter te begrijpen. In plaats van games zoals Fortnite in een verslavingshoekje te duwen, kun je als ouder met een goed stel regels al heel ver komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).