Fortnite vestigt absurd nieuw record

Fortnite Travis Scott record

Het in-game concert van rapper Travis Scott vestigde een nieuw Fortnite record.

Fortnite lijkt zijn populariteitspiek al lang achter de rug te hebben gehad. Epic Games moest zelfs haar wonden likken door met Google in zee te gaan. Toch zorgen grote in-game evenementen toch telkens weer voor een gigantische herleving van de battle royale. Het meest recente evenement? Een in-game concert van rapper Travis Scott van intergalactische proporties. De aandacht die dat evenement geneerde, was ongekend en goed voor een nieuw record.

Travis Scott concert

Iedereen die denkt dat Fortnite slechts een game is, heeft het grandioos mis. De goudmijn van Epic Games is ondertussen een gigantische marketingmachine. Samenwerkingen met andere games, films en muzikanten maakt het zelfs nu nog een cultureel fenomeen.

Het meest recente fenomeen was een serie in-game concerten van Amerikaanse rapper Travis Scott. Nu ben ik een zelfverklaard criticus van Fortnite en heb ik een grafhekel aan rap. Desalniettemin was het concert bewijs dat Epic Games wat dit soort dingen betreft geweldig werk aflevert. Het concert was episch, psychedelisch, intergalactisch en over-de-top.

Fortnite record

De rapper vestigde met zijn serie aan in-game concerten een gigantisch record. Afgelopen donderdag keken 12.3 miljoen in de game naar het concert, zo laat Epic Games weten. Zoveel spelers waren nog nooit eerder tegelijkertijd online in de game. De laatste keer dat er een record voor gelijktijdige spelers werd gevestigd was vorig jaar. Toen trok DJ Marshmello ruim 10 miljoen bezoekers met een in-game concert.

Maar nog indrukwekkender is het feit dat er in totaal over het weekend bijna 30 miljoen spelers het in-game event bijwoonden. Absurd! En naast ‘fysiek’ aanwezige kijkers, keken ruim 45 miljoen mensen via livestreams naar het evenement. Dat is bijna net zoveel kijkers als dat er huishoudens jaarlijks naar de Super Bowl kijken. En dat is het grootste sportevenement ter wereld.

Kortom, hoewel het spelersaantal van Fortnite naar verluidt flink aan het dalen is, weet het nog steeds ‘spelers’ te trekken. Wel ligt het daadwerkelijke spelersaantal veel lager dan die 12 miljoen. Het record voor meeste spelers zonder in-game event staat op ‘slechts’ 7.6 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *