Fortnite WK – De 4 Nederlanders die strijden om $30 miljoen

Flinke smak
Mitr0 is een favoriet onder de kanshebbers voor de hoofdprijs.

Met het bizarre einde van seizoen 9 achter de run is het tijd voor de beste Fortnite-pro’s om het tegen elkaar op te nemen tijdens het wereldkampioenschap Fortnite in New York. Tijdens het gigantische toernooi spelen ook 4 Nederlanders mee, waarvan er één zelfs een beetje als favoriet wordt aangestipt.

Het toernooi
De Fortnite World Cup staat dit jaar bol van het geld; $30 miljoen om precies te zijn. Dit is de op één na grootste eSports prijzenpot in de (toegegeven korte) geschiedenis van deze moderne ‘sport’. Zo’n 200 spelers zullen het in twee verschillende series tegen elkaar opnemen voor een flinke toevoeging aan hun portemonnee.

Dat zijn er 200, maar zo’n 40 miljoen spelers hebben een worp gedaan naar het toernooi. De 4 Nederlanders, Mitr0, Rojo, Lnuef en Quinten, behoren dus tot de 0.0005% van de wereld, wat al een belachelijke prestatie op zich is. Niet zo gek dus, dat de jongens alleen al voor de kwalificatie voor het toernooi tenminste een slordige $50.000 hebben verdiend is dus niet heel gek. Ik kreeg daarentegen helemaal niks toen ik in de top 1600 behaalde van speedrunnen op het Call of Duty-level Mile High Club…

Tijdens de Finale Duo op zaterdag 27 juli (19:00 uur) zullen 50 teams van twee spelers de kleurrijke wereld van Fortnite betreden om in zes matches zo veel mogelijk punten te scoren. Punten worden uiteraard verdeeld op basis van kills (1 punt per kill), maar ook voor hoe lang een team kan overleven. De winnaar van een potje krijgt 10 bonuspunten en de uiteindelijke overkoepelende winnaar is het team met de meeste punten.

De Finale Single op zondag 28 juli (19:00 uur) zal met hetzelfde puntensysteem werken en zo’n 22.500 mensen zullen het spektakel live aanschouwen, plus nog miljoenen kijkers die online meekijken (dat doe je dit weekend hier, op Twitch).

De spelers
Grote favoriet is Dmitri van de Vrie, beter bekend als Mitr0. Hij zal met zijn Britse teammaat Kyle Jackson (a.k.a. Mongraal) strijden in het Duo-gedeelte van de World Cup. Dave Jong (Rojo) zal met zijn tevens Britse teamgenoot Jaden Ashman (Wolfiez) strijden. Tot slot spelen Quinten van der Zijpp (Quinten) en Levi Edelijn (Lnuef) als enige volledig Nederlandse team strijden om de prijzenpot.

Kortom, als Nederlander heb je 3 teams op voor te juichen tedens de World Cup. Mocht alle aanmoediging helpen, dan steken de jongens mogelijk $1,5 miljoen in hun zak voor het winnen van het Duo-toernooi. De winnaar van het Solo-segment krijgt zelfs een slordige $3 miljoen mee. Dat is niks vergeleken met de grootste Fontnite-streamer ooit, maar voor (veelal) tieners is dat een som geld die een behoorlijke impact op je leven kan hebben. Relatief gezien dan, want Mitr0 haalde dit jaar al $300.000 aan prijzengeld binnen, dus hij heeft sowieso niets te klagen.

Via: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *