Forza Horizon 2 komt al dit najaar voor de Xbox uit

Forza Horizon 2 komt al dit najaar voor de Xbox uit
Het ultieme race spel van Microsoft zal voor zowel de Xbox 360 als voor de Xbox One worden gemaakt en zal eind dit jaar al speelbaar zijn.

Microsoft kondigde de komst van Forza Horizon 2 aan via IGN. Het spel wordt net zoals de eerste Horizon door Playground Studios ontwikkeld. Ze werken voor deze tweede game wel samen met Turn 10 Studios. Deze studio kennen we natuurlijk van Forza Motorsport 5.

In Forza Horizon 1 reden we nog door de straten van Colorado in USA. In het nieuwe deel mogen we vol gas door Zuid-Europa. Deze keer zal het racen voortkomen uit een muziekevenement. Ik gok er dan ook dat de soundtrack weer goed in elkaar steekt.

Het drivatar systeem dat we kennen uit Forza Motorsport 5 zal wederom zijn opwachting maken. Hiermee leert de A.I. hoe jou rijstijl is en zal zich daarop aanpassen. We zullen dit keer tijdens het rijden ook een wisselend weer patroon zien. We kunnen de race dus starten in de stralende zon, maar finishen in een stortbui.

We verwachten meer over het spel te weten te komen tijdens de E3-presentatie van Microsoft. Deze presentatie zal volgende week op 9 juni plaatsvinden.

Nog geen reacties

 1. ”Ze werken voor deze tweede game wel samen met Turn 10 Studios”

  Playground Studios werkte voor het eerste deel ook al samen met Turn 10..

  ”Deze keer zal het racen voortkomen uit een muziekevenement”

  Het eerste deel kwam ook voort uit een muziekevenement

 2. Had Horizon 1 na een week alweer verkocht. Beter dat het gewoon een open playground zoals TDU wordt! Dan zou ik het direct overwegen. Ware het niet dat de NFS achtige besturing (niet dat die van TDU beter is) en idem spelconcept behoorlijk tegenvielen.

  • @SCscreamGT2:

   Vond de eerste Horizon inderdaad een beetje tegenvallen. De wereld was gewoon niet groot genoeg, en het hele festival gedoe vond ik ook niet nodig, vooral de muziek was zeer irritant. TDU daarentegen vond ik een geweldig spel, de besturing was misschien niet perfect, maar je had gewoon veel meer vrijheid, gewoon naar het race icoon rijden en racen maar, geen festival gedoe oid.

   Naast de dlc ging ik de auto’s ook modden waardoor je de beetje minder interessante auto’s verwisselde met bijv. een M3 of Veyron ^^ heb er ook een video op autojunk van. (velgen of zelfs de hoogte van de auto’s kon je ook aanpassen):

   http://www.autojunk.nl/2010/02/test-drive-unlimited-mijn-autos

   TDU2 was wel weer een grote teleurstelling, net als Horizon wijken ze af van racen en proberen ze er een verhaal van te maken, tenenkrommend was dat ”Solar Crown” gebeuren.
   Gewoon niet aan beginnen, verbeter de besturing, meer auto’s, weer een mooi open wereld, betere AI (en politie), dan is het perfect.

 3. Ik speel Horizon 1 nog elke week, erg lekkere sfeer en een redelijke TD:U “opvolger”. Maar er mist hier wat belangrijke info. Zo zal de game voor de Xbox 360 gebaseerd worden op de huidige horizon 1 engine, terwijl de versie voor de One op de Forza 5 engine draait. Dat zorgt ervoor dat de 360-versie niet veel anders aan zal voelen dan Horizon 1, terwijl Forza ons via facebook belooft dat de besturing op de One versie vergelijkbaar is met die van Forza 5. Al met al twee verschillende spellen die er ongeveer hetzelfde uit zien..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *