Forza Motorsport 6 aangekondigd voor de Xbox One!

Forza Motorsport 6
Met een hoofdrol voor de nieuwe supercar van Ford.

Microsoft begint het gamejaar goed met de aankondiging van Forza Motorsport 6 voor de Xbox One, het logische vervolg op het in 2013 verschenen Forza Motorsport 5. In de game draait het als vanouds om het verzamelen en customizen van auto’s, die je op de meest epische circuits en in de tofste steden uit kunt laten. De hoofdrolspeler van de game wordt de nieuwe Ford GT. Niet geheel toevallig is de game daarom gelijktijdige met het debuut van de supercar in Detroit aangekondigd. Ook de F-150 Raptor en de Shelby GT350 Mustang(R) zullen hun opwachting in de game maken.

Op de aanstaande E3-beurs in juni worden de eerste gameplaybeelden van Forza Motorsport 6 getoond. Verdere details heeft ontwikkelaar Turn 10 Studios nog niet vrijgegeven. Bekijk de ’trailer’ van de game, dat voornamelijk uit beelden van de Ford GT bestaat, op Autojunk.nl.

 Forza Motorsport 6

Nog geen reacties

    • @nasty: Realistisch? Qua looks misschien, maar qua gameplay heeft het nog een sterk arcaderandje! Als je realisme wilt moet je racegames als rF2, Assetto Corsa etc. gaan spelen! Neemt niet weg dat het er vast fantastisch uit gaat zien! Just not my kind of ish..

  1. Ik heb juist de xbox one gekocht voor Forza motorsport. Nu toe alle forza games gehad van forza motorsport 1 t/m 5 en forza horizon 1&2. Blijft de gaafste racegame!
    Echter is bij forza motorsport 5 de magie van het spel een beetje zoek geraakt. Juist de dingen die forza zo bijzonder maakte is het auction house en het verkopen van je eigen designs wat ze bij forza 5 weg hebben gelaten of in een hoekje hebben gedrukt. Immers moest het spel op de lanceringsdatum van de xbox one uitgebracht worden, dit zal denk ik de reden zijn dat het niet de meest perfecte forza is/was. Ik kan niet wachten op forza motorsport 6, ik verwacht dat dit het pareltje wordt. In maart komt ook project cars uit, voor diegene die van echt racen houden.

    • @patrick: Hier ook iemand die speciaal een One heeft gekocht voor Forza (en voor de fijnere controller). Forza 5 heeft t.o.v. van Forza 4 inderdaad een aantal steken laten vallen. Maar in de basis is het nog steeds een ongekend goede racegame, op dit moment eigenlijk de enige op de nieuwe consoles.

      Forza 6 zal vast rond de feestdagen 2015 uitkomen, dat duurt dus nog wel eventjes. Eigenlijk gewoon twee jaar na de intro van Forza 5.

      • @poes: het klopt dat het inderdaad een rete goede racegame is. Met tuning merk je elk verschil, het customizen, photomode enz.
        Ik hoop dat ze in de nieuwe dit keer wat meer circuits selecteren + heel wat auto’s die er al vanaf forza 1 & 2 in zitten vervangen door wat andere auto’s.

        Was altijd lachen met een vriend gingen we elke dag oefenen op delen van de nurburgring in de race klasse A. Uiteindelijk hadden we elkaar 20 x overtroffen en stonden we op plaats 30 ofzo van de wereld in forza 4 op delen van de nurburgring. ( tegenwoordig niet zoveel vrije tijd meer ) 😉

    • @patrick: moet toch eerlijk zeggen dat Forza 5 me erg tegenviel. Naar mijn mening te weinig circuits en een aantal circuit wat ik echt saai vond (Le Mans Bugatti, Praag), terwijl je te weinig op de leuke circuits rijdt (echte Le Mans, road America).
      En de game modus laat niet echt aanvoelen dat je wat bereikt.
      Ook is de AI van de tegenstanders, zogenaamd geinsprieerd op hoe spelers rijden, ook niet boeiend. Heb nog niet meegemaakt dat ik ergens echt werd uitgeremd of mooi werd ingehaald: dus uiteindelijk rijd je nog steeds een time-trial en je stelt de tegenstanders zo in dat je net wel kan winnen.
      Nee, dan is Horizon 2 een stuk leuker. Heb 2 seizoenen gereden en het boeit me nog steeds. Al is de online bagger: wachten wachten wachten.
      Zal Forza 6 gewoon kopen, hopen dat t wat is.

      • @gregorius: helemaal mee eens! Dat is wat ik ook bedoel met de magie achter het spel. Toch vind ik dit nu toe wel de meest realistische racegame. De tegenstanders vind ik juist wel gaaf. Regelmatig als je hem op hoog niveau zet moeite om de nummer 1 in te halen, of wordt ik door een tegenstander van de baan gereden. Niet te vergeten dat dit voor het eerst ( geloof ik ) in een race game is toegevoegd, hopelijk halen ze hier lering uit.

    • @patrick: Ik vond alleen Horizon 1 het leukst, 2 niet ik had hem op de 360 dan is kwaliteit zowiezo wat minder. Maar vond hem teleurstellend. Dus daarom ga ik voor PS4 🙂

  2. Meh, Forza draait tegenwoordig alleen maar om de DLC’s. Het kan leuk zijn maar als je beetje leuke en speciale auto’s wilt moet je toch veels meer geld tegenaan gooien.
    Ik ga denk toch maar weer terug naar een PS en dan wachten op de nieuwe Gran Turismo (+F1 2015). Logitech stuurtje erbij en gaan!

    • @arii: Voor de PS4 heb ik dan helaas slecht nieuws voor je.
      “Vanaf Twitter blijkt de vraag bij Logitech te zijn neergelegd over de support op de PS4 met de G27. Hieruit komt als antwoord dat de PS4 een security chip eist voor de aan te sluiten apparatuur. De G27 bevat deze chip niet, dus is niet compatible met de PS4.
      Sony PlayStation laat weten dat oudere type stuurwielen in principe niet worden ondersteund, echter wel zouden kunnen worden ondersteund, indien een game maker hiervoor kiest. ”

      Bron:http://gthq.nl/home/nieuws/1183-welk-stuurwiel-op-de-ps4

      • @ardonjr: ik denk dat de makers van GT sowieso dat wel mogelijk gaan maken. Door hun spel verkoopt Logitech wel de meeste stuurtjes denk ik zo, en de maker van GT heeft ook zelf zo’n stuurtje. Hoe dan ook, het wordt nog wel even wachten op de nieuwe GT7, maar ik denk dat voor F1 2015 ze ook wel een stuurtje moeten ondersteunen als ze geen boze spelers willen hebben.

      • @gtwillem: ja maar deze kost volgensmij ook al snel €60 of zelfs meer. En als er in 1 pack bijvoorbeeld maar 1 dikke auto zit die je wilt hebben, dan is het vaak zo dat je alsnog de hele pack moet halen ipv alleen de losse auto.

      • @malefunk: nee dat zeker ook niet, maar jammer dan.
        Denk alsnog dat bij de GT meer gratis is maar dat is ook niet helemaal mijn punt. Ik ben opgegroeid met PS, op de ps2 heb ik GT helemaal kapotgespeeld. Daarna Forza op de Xbox gedaan en dat was ook wel leuk, maar nu wil ik weer dat echte GranTurismo spelen en mijn verwachtingen voor de nieuwe versie op de ps4 zijn hoog.

        • @arii: Het zal steeds meer gaan over DLC… Het is gewoon een nieuw verdienmodel geworden. Eerder kocht je gewoon een spel voor €60 en nu mag je daar een season pass van €60 bijkopen.

          Ik ben ook begonnen op de PS1 en toch overgestapt op XBOX, het is maar net wat je gewend bent… Ik geef ook niets om de discussie welke beter is… Vind het wel jammer dat er steeds meer exclusieve titels op bepaalde consoles komen… Je moet haast 2 consoles kopen om alle vette titels te kunnen spelen.

          Denk dat beide fabrikanten steeds meer zullen vragen voor nieuwe content.

  3. Ik ben erg benieuwd. Forza 4 was briljant, 5 was vooral grafisch indrukkwekkend. Dus als ze nu het aanbod van auto’s en tracks (beter dan Forza 4 is er wat dat betreft geen enkel andere game) combineren met de graphics van 5, hebben ze een topper in handen.

    Ik was altijd een groot Gran Turismo fan, maar sinds Prologue lijkt het alsof ze bezig zijn met een project dat nog niet af is, maar ze al wel vast aan je verkopen.

  4. Als je nou eens fatsoenlijk een circuitwagen kon bouwen, zoals een racestuur, fatsoenlijke bumpers en een andere uitlaat, dan was ik enthausiast geweest. Waarschijnlijk word dit gewoon Forza 5 met nieuwe auto’s en nog meer vliegjes op je auto na een race.

  5. Ik heb een xbox 360 met Microsoft stuurtje, speelt erg fijn! Het liefst wil ik met een koppelingspedaal en pookje, maar volgens mij bestaat dat niet voor op de Xbox 1 of 360?

    • @maseratizzzzzzzz: Ik had dat opgelost door een Fanatec stuurtje te kopen icm Logitech G25/G27 pedalen (of Fanatec pedalen). Kost alleen best wel wat.
      Als ik ooit weer meer tijd en ruimte heb haal ik wederom een Playseat met de hele kermis aan spullen. Voor nu gewoon even een controller…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *