Foto: gecanceld Nokia vlaggenschip ontdekt

Lumia 950 XL
Nog gekker is dat het apparaat wel in gebruik is.

Het is inmiddels een tijdje geleden dat Microsoft besloot om haar smartphonetak op een laag pitje te zetten. Mede door de beëindiging van het mislukte avontuur met Nokia zijn enkele Lumia-toestellen die in ontwikkeling waren nooit op de markt gekomen. Het gaat vermoedelijk om de opvolgers van de Lumia 750, Lumia 850 en Lumia 950.

De opvolger van laatstgenoemde is echter gewoon in leven, zo blijkt uit gelekte afbeeldingen van het toestel. Op de foto’s zien we hoe Microsoft de vermoedelijk genoemde Lumia 960 zich had voorgesteld. Bij Windows Central spreken ze echter van een Lumia-toestel met de codenaam Northstar.

De smartphone beschikt over een metalen design, speakers aan de voorkant, een Snapdragon 820 chipset en een QHD-scherm. Hoewel het toestel nooit officieel uit is gekomen, blijkt dat het toestel intern wel nog gebruikt wordt als prototype om Windows 10 Mobile te ontwikkelen.

Nokia Lumia 960

Microsoft lijkt op dit moment bezig met het werken aan een nieuwe smartphone, vermoedelijk zonder de Lumia-merknaam. In plaats daarvan zal het nieuwe toestel hoogstwaarschijnlijk onder de Surface-merknaam vallen. Het wachten is echter op (al dan niet gelekte) afbeeldingen en specs van het betreffende toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *