Foto’s: Samsung neemt Huawei kleurenpatroon over

Huawei P20 Pro
Het scheelt dat de Chinezen er zelf ook wat van kunnen.

In haar beginjaren had Huawei er een handje van om af te kijken bij concurrenten voor haar eigen toestellen, met als gevolg dat de smartphones niet altijd in de smaak vielen. Met de Huawei P20-lijn laat de fabrikant echter zien dat het ook zelf met iets moois op de proppen kan komen.

Alleen al de toevoeging van de overgangskleur is een traktatie voor het oog. Ook Samsung lijkt gevleid te zijn van het speciale patroon. De Zuid-Koreanen hebben namelijk de stoute schoenen uit de kast getrokken en eenzelfde patroontje geïntroduceerd op haar eigen toestel: de Samsung Galaxy A9 Star.

Samsung jat van Huawei

De Galaxy A9 Star is een premium midranger die al een tijdje te vinden is in Chinese winkels. Althans, in de kleuren zwart en wit. Volgens SamMobile komt er over enkele weken ook een speciale variant uit met een speciale paarse overgangskleur.

Uiteraard ziet he toestel er prima uit, maar het toont eveneens aan hoe gedraaid de rollen zijn in China. Samsung bezit op dit moment minder dan 1 procent marktaandeel in dit land, en wil nummer 1 Huawei weer in het vizier krijgen. Of dat lukt door de fabrikant min of meer te kopiëren weten we niet, maar de Galaxy A9 is een mooie (helaas) exclusieve Chinese start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *