Foto’s van Sony A7 en A7r lekken uit

Nieuwe spiegelloze camera's van Sony
Spiegelloze camera’s zijn helemaal hot, en de nieuwste twee van Sony haken daar mooi op in.

Vroeger moest je een spiegelreflexcamera hebben om een beetje serieus genomen te worden, maar nu komen er steeds meer steengoede spiegelloze camera’s uit met verwisselbare lenzen. Zo ook de Sony A7 en A7r full-frame spiegelloze camera’s, waar een tweetal foto’s van gelekt zijn op digicame.info. De A7 is een 24-megapixel camera, en de A7r doet het met 36 megapixels.

Sony heeft ervoor gekozen om een nieuw type sensor te ontwikkelen. Dit vanwege de extreem korte afstand tussen sensor en fitting en zo hopen ze vertekening in de hoeken te voorkomen. Ondanks dat het hier om spiegelloze camera’s gaat heeft de Japanse fabrikant ervoor gekozen om ze niet onder de NEX-vlag uit te brengen maar te scharen bij de Alpha-lijn van spiegelreflexen.

Sony A7r

Ondanks het logo kan de camera wel overweg met de E-vatting van de NEX-lijn, waardoor er redelijk wat keuze is qua lens. Op de foto’s wordt de A7 getoond met een 35mm f/2.8 Zeiss lens, en de A7r met een opvallende 28-70mm f/3.5-5.6 kitlens. Ook wordt er gebruik gemaakt van een NEX-accu en is de interface in grote lijnen gelijk.

De body van beide toestellen is volledig spatwaterdicht, een hoosbui zou een beetje fotograaf dus niet tegen moeten houden, evenals een kleine val. Zoals te verwachten valt van een camera op dit niveau zijn ze oerdegelijk gebouwd. De zoeker is een 2,4 megapixel exemplaar, gelijk aan de Olympus E-M1, en beide toestellen hebben NFC en wifi aan boord.

4 reacties

  1. “Sony heeft ervoor gekozen om een nieuw type sensor te ontwikkelen om vertekening vanwege de extreem korte afstand tussen sensor en fitting en hopen zo vertekening in de hoeken te voorkomen.”

    Die zin heeft een kleine revisie nodig.

    OT:
    Gave toestellen van Sony. Mooi vormgegeven en handzamer dan ren spiegelreflex. Ben benieuwd naar de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *