Fout in Apple’s app-garantie maakt betaalde apps gratis

App-Store-Geld-Terug
Apple introduceerde onlangs een 14 dagen geld terug garantie op hun apps, die nu heel gemakkelijk misbruikt kan worden om betaalde apps gratis te downloaden.

Deze garantie zorgt ervoor dat je binnen een bepaalde tijd je geld terug kunt krijgen als een betaalde app je niet bevalt. Het probleem is alleen dat Apple de app vervolgens niet van je toestel verwijdert, maar wel het geld terugstort. Gratis apps dus, ongeacht het bedrag dat je ervoor betaald hebt.

Niet echt gewist
Op het moment, zo ontdekte 9to5mac, wordt de app alleen verwijderd in je aankoophistorie, zodat je hem niet opnieuw kunt downloaden en je ook geen updates meer krijgt. De app die op dat moment op je iPhone of iPad staat blijft daar gewoon staan. Je hebt dus gewoon nog toegang tot deze gratis betaalde app vanaf je homescherm, en je hoeft er je toestel niet voor te jailbreaken.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze potentieel enorm schadelijke bug, en het is dus ook niet bekend hoe snel er een update komt om dit te repareren. Die hogere prijzen voor apps in Europa maken op dit moment dus weinig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *