Foutje, bedankt: Huawei rolt toch niet Android Pie uit

Huawei
Too good to be true.

Terwijl smartphoneland met smart uitkijkt naar de lancering van de Mate 20-serie, zijn er ook duizenden gebruikers van de Mate 10 (Pro) die nog hartstikke tevreden zijn met hun bijna één jaar oud beestje. Vorige week werd er zelfs gemeld dat Huawei de Android Pie-update al uit aan het rollen was voor haar phablet.

Een foutje, zo blijkt. Niet van Huawei, maar van degene die het meldde. Er is namelijk geen enkel moment een stabiele Android Pie-versie beschikbaar geweest voor de Mate 10 Pro. In plaats daarvan had GetDroidTips een bèta-update aangezien voor een stabiele Android 9.0-update. Hartstikke handig natuurlijk.

Dat de Mate 10 Pro Pie zou krijgen zo mooi zijn, maar wel een tikkeltje apart. Huawei meldde namelijk eerder dat de P20 Pro als eerste een ‘slice of Pie’ zou krijgen. Tot dusver is er nog geen enkele Huawei-smartphone met de nieuwste Android-versie. Concurrenten als Essential en HMD Global (Nokia) laten zien dat het wel degelijk mogelijk is.

De Android Pie-update van Huawei is altijd verpakt in een EMUI-update, de naam voor haar eigen schil die over Android heen ligt. EMUI 9.0 belooft GPU Turbo 2.0 voor betere gameprestaties, een biometrische password manager en snellere app-lanceringen en algehele systeemprestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *