Frankrijk wil ‘culturele belasting’ voor Facebook en Youtube

Auteur: , 1 Reactie
Als je het zo bekijkt, lijkt haar linker-tet best wel op een hoofd

Het stokbroodminnende land wil dat onder andere Youtube en Facebook belasting gaan betalen, wat ze dan weer willen steken in de ontwikkeling van de Franse cinéma. Juist ja.

De Franse tv-waakhond CSA meldt dit in een rapport wat deze week gepubliceerd is. Hierin richten zij zich vooral op internet videocontent-aanbieders als Youtube en het Franse Dailymotion, maar ook Facebook ontspringt de dans niet. Volgens de CSA worden deze diensten (en hun content) steeds professioneler en een bedreiging voor de traditionele media, maar gaan hun inkomsten niet naar het land van herkomst toe.

Hierdoor zouden de Fransen jaarlijks zo’n 1,3 miljard euro mislopen, en dat hopen ze nu dus via deze belasting alsnog naar binnen te harken. Vervolgens wordt dat geld gebruikt om de Franse cultuur een boost te geven, maar een begrotingsgaatje dichten zo links en rechts lijkt ons een waarschijnlijker doel.

Waarom Facebook erbij gesleept wordt is ons niet helemaal duidelijk. Volgens het rapport zijn sociale media-sites ook content-providers, hoewel wij zelden iets beters zien dan kattenfilmpjes en mensen die domme dingen doen. Ook een vorm van cultuur, maar toch niet echt een bedreiging voor de Franse film, lijkt mij.1 reactie

Death and taxes…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).