Fransen onderzoeken machtsmisbruik van Apple Stores

Er is maar een rotte Apple nodig
De Franse mededingingsautoriteit heeft tegen een Franse krant gezegd dat er vorige week invallen bij Apple Frankrijk zijn gedaan. De reden? Niet om de nieuwste iDingetjes te bemachtigen, maar om gegevens te verzamelen voor mogelijke concurrentievervalsing.

De Franse verkopers van Apple-producten zijn niet zo blij met het gedrag van de Amerikaanse elektronicagigant in hun land. Het vermoeden bestaat dat Apple hun eigen Stores voortrekt bij leveringen van nieuwe producten. Na het faillissement van een Apple Premium Reseller vorig jaar hebben de winkeliers steeds meer kritiek op Apple, en het vermoeden bestaat dat zij de mededingingsautoriteit hebben ingeschakeld.

Hier in Nederland hebben winkeliers die Apple-producten verkopen het ook steeds lastiger. iCentre, een van de grotere APRs van dit land, is deze maand failliet verklaard en werkt nu aan een overname door de BAS-Group. Eerder al kwamen de ‘mindere goden’ van Apple-verkoop, de Apple Authorised Resellers al in opspraak tegen het gedrag van hun leverancier. Het zou dus zomaar kunnen dat Apple geen open kaart speelt met de winkels die het merk groot gemaakt hebben in Europa.

2 reacties

  1. Ik las vorig jaar al ergens dat het een publiek geheim is dat Apple bij nieuwe producten eerst zijn eigen stores bevoorraadt, daarna de telecomproviders waarmee wurgcontracten zijn afgesloten en daarna pas mondjesmaat de premium en authorized resellers? Uiteraard tot zwaar ongenoegen van die laatste groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *