Frauderen met je proefwerk? Niet via YouTube

Auteur: , Geen reacties
YouTube

YouTube heeft de bezem weer eens door zijn enorme video-aanbod gehaald. Deze keer waren opstelfraudeurs de pineut.

Als student weet je vast van hun bestaan af: diensten die aanbieden om jouw opstel te schrijven, zodat je zelf achterover kunt leunen of van het zonnetje kunt genieten. YouTube weert advertenties van deze platformen, maar daar had het Oekra├»ense EduBirdie wel een oplossing voor. Zij lieten de reclames simpelweg in de video’s monteren.

Zo verschenen deze advertenties niet direct op de radars van YouTube en kon EduBirdie een tijdje ongemerkt adverteren. Uiteindelijk kwam volgens de BBC alsnog aan het licht wat er precies gebeurde. In totaal stonden er dik 1.400 video’s online die samen meer dan 700 miljoen views genereerden. Reken er dus maar op dat EduBirdie flink geprofiteerd heeft.

YouTube gaf alle gebruikers de kans om de reclames uit de video’s te halen, maar in veel gevallen gebeurde dat niet. Daarom heeft de videodienst nu zelf actie ondernomen. Dat zal EduBirdie echter een zorg zijn, want zij krijgen met dit nieuws in principe alleen maar meer aandacht.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).