Frauderende Apple-medewerker jat voor 1 miljoen aan giftcards

Auteur: , 2 Reacties
Frauderende Apple-medewerker jat voor 1 miljoen aan giftcards

Dit moet je vooral niet doen als je bij Apple werkt.

De 24-jarige Reuben Profit, een voormalig medewerker van Apple, is aangehouden op verdenking van diefstal en fraude. De ex-medewerker van de techgigant kocht voor bijna 1 miljoen dollar aan Apple giftcards met frauduleuze creditcards, schrijft NBC New York. Dat kan hem duur komen te staan, want hij dreigt vijftien jaar in de gevangenis te belanden.

Profit kwam in 2013 bij Apple werken en werd aangenomen bij een van de vestigingen in New York. Tijdens zijn werkzaamheden in de winkel maakte hij misbruik van credit- en debitcards om giftcards te kopen met een totale waarde van zo’n 1 miljoen dollar. Profit sjoemelde met de magneetstrips en voorzag de betaalkaarten zo van frauduleuze informatie. Vervolgens verkocht hij de giftcards weer door aan andere mensen.

Uiteindelijk viel Profit dus keihard door de mand. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter, maar hij hoeft vermoedelijk niet op medelijden te rekenen. De maximale celstraf voor een dergelijk vergrijp staat namelijk op vijftien jaar.2 reacties

Hoe je het in je hoofd kan halen snap ik ook niet, want zoiets komt altijd uit.
Wel grappig dat die man ‘Profit’ heet :D Hij zijn achternaam eer aan te doen, had ie beter niet kunnen doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).