FreeWavz: slimme earphones met ingebouwde fitnessmonitor

Smart earphones FreeWavz
Gadgets die je allerlei informatie doorsturen over je gezondheid lijken de trend van 2014 te worden. FreeWavz haalt die gegevens straks uit je oren met een stel slimme earphones.

Eerder gingen er al geruchten dat Apple zou komen met earphones die zouden beschikken over een ingebouwde fitnessmonitor. Uiteindelijk bleek dit niet het geval te zijn, maar het blijft een interessant idee. Het lijkt er nu alsnog op dat het idee werkelijkheid wordt, maar dan door FreeWavz, een kickstarter-project dat inmiddels al bijna 52.000 dollar heeft opgehaald.

De FreeWavz-earphones zijn zo ontworpen dat je ze tijdens je work-out kunt dragen, want je klikt ze over je oren heen. De earphones staan in verbinding met je smartphone via Bluetooth, zodat alles draadloos werkt. Daarnaast zijn ze waterdicht, waardoor er niets beschadigd als je bijvoorbeeld erg zweet tijdens het sporten.

Wat deze earphones bijzonder maakt, is dat ze je hartslag, het zuurstofgehalte in je bloed en het aantal afgelegde kilometers meten. Daarnaast beschikken de oortjes over een externe microfoon, waardoor je omgevingsgeluid kunt horen. Wel zo veilig als je gaat joggen. Dat omgevingsgeluid kun je gelukkig ook uitzetten, bijvoorbeeld als je thuis een work-out wilt doen.

De FreeWavz krijgen een bijbehorende app, waarmee je onder andere deze externe microfoon kunt regelen. Daarnaast kun je in de app aangeven welke activiteit je gaat doen. Elke activiteit heeft een andere impact op je lichaam en de app houdt daar rekening mee. De earphones werken met Android-devices die beschikken over Bluetooth LE of iOS-apparaten vanaf de iPhone 4S of vijfde generatie iPod Touch.

[gv data=”ckS4zE93YCg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *