Fujitsu wil smartphones beveiligen met een palm-scanner

Fujitsu smartphones beveiligen met een palm-scanner
Vergeet vingerafdrukscanners om toegang te krijgen tot je telefoon. Irisscanners kunnen we ook meteen skippen, want als het aan Fujitsu ligt gaan we onze handpalm scannen.

Volgens Computerworld is de afdeling PalmSecure inmiddels zover dat ze palmscanners naar zoiets kleins als een smartphone kunnen brengen. Volgens Fujitsu is dit veiliger dan een vingerafdrukscanners, omdat palmscanners met behulp van infrarood bloedvaten in je hand registeren. Het patroon daarvan is bij iedereen uniek, bovendien moet er bloed doorheen stromen om te werken.

Fujitsu bracht de technologie voor het eerst uit in 2004 in pinautomaten van de Bank of Tokyo-Mitsubishi. Inmiddels hebben ze het formaat van een postzegel gekregen, is er al een selecte serie Windows-tablets met de palmscanners in omloop en de volgende stap is om het naar smartphones te brengen.

“We have been reducing the size of our palm vein authentication units since their initial development,” aldus een woordvoerder van Fujitsu. “No one has this technology, and it’s significantly more secure than fingerprint.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *