Futurama stopt er weer eens mee


Slecht nieuws, iedereen. De sciencefictionanimatiereeks stopt er mee. Opnieuw.

Comedy Central laat weten dat seizoen zeven, dat vanaf 19 juni in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, het laatste zal zijn. Bedenker van de serie Matt Groening (ja, de man achter The Simpsons, maar dat wist je al) laat echter weten: “If this is indeed the end of ‘Futurama,’ it’s a fantastic finish to a good, long run.” Het lijkt dus alsof hij zelf nog niet zo zeker is van een definitief einde.

Niet zo gek, aangezien Futurama wel vaker werd gecancelled. De eerste vier seizoenen werden tussen 1999 en 2003 uitgezonden op Fox, waarna de reeks werd stopgezet. Daarna kwam de serie in de herhalingsmolen terecht op Cartoon Network’s Adult Swim. Tussen 2007 en 2009 werden vervolgens vier films geproduceerd voor directe dvd-verkoop. Het succes hiervan deed Comedy Central besluiten om het op te pakken en bracht het in 2010 terug op de buis en bij de torrentboer. Op 4 september wordt de finale uitgezonden, maar iets zegt ons dat het ergens nog wel een zender opduikt die het een vervolg wil geven.

De serie won in 2002 en in 2011 nog een Emmy-award voor ‘Outstanding Animated Program’. Sinds 2010 taande het aantal kijkers wel, van 2,6 miljoen toen tot 1,7 miljoen vorig jaar.

[gv data=”Q2iMES08D44″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *