Futurama zit bomvol wiskundige weetjes [video]

Futurama wiskunde grapjes
Heb je er ooit bij stilgestaan dat de serie Futurama vol zit met wiskundige weetjes en verwijzingen? En dat is zeker niet toevallig gedaan.

Een van de schrijvers van Futurama is namelijk de wiskundige Ken Keeler. Een man die summa cum laude is afgestudeerd aan Harvard en later nog promoveerde op het gebied van toegepaste wiskunde. Als carrière koos hij er echter voor om schrijver te worden voor onder andere The Simpsons en Futurama.

De mensen achter YouTube kanaal Numberphile zijn eens met een wiskundige blik naar Futurama gaan kijken en konden de nodige wiskundige verwijzingen vinden. Zo komt bijvoorbeeld regelmatig het getal 1729 terug en is er ook een bijzondere rol weggelegd voor 87539319. Waarom dat het geval is? Dat wordt in onderstaande video uit de doeken gedaan.

[gv data=”bJDiZi9dqOg”][/gv]

3 reacties

  1. Futurama zit zo verschrikkelijk vol met verwijzingen naar “nerd” stuff, de meeste mensen snappen 80% van de grappen niet, daarom is het nu van de buis. (computer)nerds snappen een veel groter deel van de grappen, en dat maakt de serie fantastisch. Ik ken nog altijd geen betere tekenfilm serie.

    • @MrSkyline: Of het de beste tekenfilm serie is laat ik in het midden (kwestie van smaak).
      Maar het is zeker een unieke serie, door de nerdy stuff en door de droge reacties van Fry en Bender.
      Ik vind het zeer jammer dat deze serie gestopt is.
      Het was één van mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *