Futuristisch shoppen: een kijkje in Ebay’s Smart Store

Smart-Stores
Ebay introduceert de toekomst van kleding kopen middels deze futuristische kledingwinkels, met onder andere reusachtige touch screens en ‘slimme paskamers’. [Video]

Als het aan Ebay ligt, bestaan er in de toekomst ook gewoon nog ‘offline winkels‘, die echter wel een flinke upgrade krijgen op technologisch gebied. Dit laten ze zien met hun eerste twee smart stores, die in New York en San Francisco geopend zijn.

Niet met kleren sjouwen
In deze winkels kun je gewoon, ouderwets, door de rekken graaien, op zoek naar leuke kleding, of je loopt naar de reusachtige spiegels toe die tevens als touch screen fungeren. Op deze schermen kun je de gehele collectie van de winkel bekijken, en meteen aangeven wat je wilt passen in welke maat. Als alles klaargezet is krijg je een tekstberichtje op je telefoon, zodat je zonder tientallen kledingstukken op je arm op je gemak naar de paskamer kunt lopen.

Ook de paskamers zijn in de Smart Stores op allerlei manieren ‘smart’ gemaakt. Zo zijn de spiegels voorzien van tal van functies, waarmee je jouw kleding kunt proberen. Stel bijvoorbeeld het licht in om te zien hoe je nieuwe shirt eruit ziet in het donker en als je toch een andere maat wilt proberen, krijgen de medewerkers met een druk op de spiegel een seintje.

[gv data=”6G3JIyG_GeY”][/gv]

De toekomst?
Als je besluit dat je tevreden bent met je nieuwe kleren, dan kun je direct afrekenen met je PayPal-account, zodat je niet eens naar de kassa hoeft. Of dit de manier is waarop we over een aantal jaren winkelen weten we niet, maar het maakt een doorsnee winkelmiddag wel een stuk interessanter (en sneller!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *