Ga jij deze nieuwe WhatsApp-feature gebruiken?

Whatsapp
WhatsApp is druk bezig met het uitrollen van nieuwe functies. De laatste feature is niet zo schokkend, maar is vooral in drukke groepsgesprekken wel erg handig.

Het is voortaan mogelijk om een WhatsApp-bericht te citeren, zonder dat je de app hiervoor hoeft te updaten. Daar heb je weinig aan in een rustig gesprek, maar als er binnen een paar minuten tientallen berichten over en weer worden verstuurd, dan is het best handig als je aan kunt geven op welk bericht je reageert.

De citeerfunctie wordt op dit moment uitgerold, dus het zou kunnen dat je nog heel even geduld moet hebben voor je er gebruik van kunt maken. Het werkt heel simpel: je drukt op een bericht, kiest voor antwoord en vervolgens staat je citaat klaar. Zie je die optie niet, wacht dan nog een paar dagen af of probeer de app opnieuw te installeren, want ook dat kan helpen.

4 reacties

      • @e1000bmw523i: U niet?

        Het is gewoon degelijk gebouwd spul (niet in china).
        Het gaat jaren mee, en kan tegen een val of stoot (want gebouwd met een superdik, sterk stalen frame) wie zo’n ding laat vallen heeft meer kans op een gat in het laminaat dan een defecte telefoon. Draait android apps als een tierelier (banken, kranten, filtsmeester, sportapps, scrabble)

        En communicatie gaat door de hub als op geen ander platform.
        Ik verwacht dat hij ook nog wel een jaar of 3 a 4 meegaat.. terwijl de droid gebakjes hier na een jaar of anderhalf toch wel afgeschreven waren.

        Nieuwe whatsapp programmatuur moet helaas vanaf 2017 wel via de android apps, waardoor je te maken krijgt met het materiaal design met bijzonder lage informatiedichtheid … wat jammer is, al blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur.

        Om terug te komen op de nieuwe functionaliteit, die is bijzonder handig! De implementatie bij whatsapp wat minder.. maar ook dat ligt in lijn der verwachting.

        • @martinus: vier à vijf jaar geleden een Bold 9780 gehad. Was inderdaad een fijn ding (vooral door het fysieke toetsenbord). Op een gegeven moment de overstap gemaakt naar touchscreen met een HTC One. Android beviel me niet zo, dus nu alweer een dikke twee jaar een Appeltje. Deze bevalt wel, films kijken doe ik zelden op een telefoon, dus groter dan 5″ hoeft voor mij niet. Af en toe mis ik het fysieke toetsenbord wel…maar dat zijn dan de momenten dat ik de dicteerfunctie gebruik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *