Gaan de Gamestick en Ouya een grote hit worden?

Gamestick & Ouya Andoid gameconsoles
Terwijl Microsoft, Sony en Nintendo elkaar stevig beconcurreren met hun krachtige gameconsoles als de Xbox, Playstation en Wii U, gooit men het met de Gamestick en de Ouya spelcomputers over een andere boeg: een super compacte console draaiend op Android.

Geen dure hardware met enorm zware grafische capaciteiten, maar een voordelige zeer compacte computer op Android en qua technische specificaties van het kaliber smartphone.

Dankzij de opmars van de smartphones zijn wij inmiddels gewend om gemakkelijk, snel, en goedkoop games aan te schaffen. Zou het niet nog leuker zijn wanneer je deze games onderuit op de bank met een controller in de hand op je full-hd tv kunt spelen?

Kickstarter projecten zoals Gamestick en Ouya hebben hier handig op ingespeeld en lanceren binnenkort een zeer compacte gameconsole voor respectievelijk 79 en 99 dollar. De Ouya zal vanaf 4 juni leverbaar zijn. De Gamestick stond voor eind april op de agenda, maar is door de grote vraag met twee maanden uitgesteld naar eind juni. Playjam, het gamebedrijf achter Gamestick, had gerekend op zo’n duizend bestellingen, maar dit zijn er inmiddels al ruim 5.500.

De vraag die zich opdringt: Wordt hier een gat in de markt opgevuld en wordt dit een groot succes, of blijven we trouw aan onze bestaande gameconsoles en spelen we de relatief eenvoudigere spelletjes liefst op onze mobieltjes en tabletcomputers? Veel zal ook afhangen van de games die op dit platform verkrijgbaar zijn, maar wanneer we kijken naar het brede aanbod op de (Android) smartphones, hoeft dat geen probleem te zijn.

Nog geen reacties

  1. Ik weet niet, de meeste spellen zijn gemaakt voor touch en dan gaat niet echt werken met een handheld ir of bluetooth ding. Net als die “smart-sticks” voor je tv. Het idee is leuk maar het werkt niet lekker.

    • @Laue: Veel games op de telefoon kun je rustig beschouwen als wegwerp spellen, maar dat hoeft niet per se een diskwalificatie te zijn. Je speelt ze eventjes en na een poosje doe je er niets meer mee. Dat is ook helemaal niet erg, want het aanbod is enorm en ze kosten bijna niets.

  2. Het is een leuk idee, maar ik denk dat het geen hit gaat worden. Het feit dat Ouya gratis games levert vind ik wel erg sterk. Ik wordt namelijk strontziek van het feit dat die spellen zo duur zijn. Een spel kost gemiddeld de helft van een console, dat gaat toch nergens meer over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *