Gaan we in de toekomst in een 8K resolutie gamen?

Ziet de toekomst van games er zo uit
Met een resolutie hack in het spel Crysis 3 weet ‘K-putt’ schitterende beelden in 8K tevoorschijn te halen.

Op zijn Flickr heeft ‘K-putt’ een aantal screenshots geplaatst met een resolutie van 8K oftewel 8000 x 3333 pixels. Dat zijn dus 13 keer meer pixels dan in een 1080p screenshot. ‘K-putt’ weet deze ongelofelijke resolutie te halen door een hack in de Windows program file.

Maar dit is zelfs voor de snelste en krachtigste pc op dit moment nog niet te halen. Met een GeForce GTX Titan van NVIDIA lukt het nog maar net om Crysis op drie schermen met een resolutie van 5760 x 1080 te spelen. 8K gaming is dan misschien ook pas weggelegd voor de Playstation 5 of wanneer we schermen met een 8K resolutie bij de lokale elektroboer kunnen halen.

Maar met de snelheid waarin we de technologie aan ons voorbij zien gaan zal dat misschien eerder zijn dan we denken.

5 reacties

  1. De technologische vooruitgang van videokaarten lijkt anders al enige tijd stil staan. Ik heb laatst in de winkel nog staan kijken naar tv’s, maar ik was meer onder de indruk van OLED dan van 4K (zeker als het formaat onder de 60 inch blijft).

  2. De resolutie is zelfs hoger dan die van 8K. Als extra info, hij speelde het spel met 2fps! lol!

    overigens verwacht ik voorlopig nog geen 8K gaming. De PS4 / xbox one zijn net uit en halen net 1080p en PC monitoren boven de 1080p zijn er ook nauwelijks.

    En het vreemde is dat er wel meer tablets en telefoons met hogere resolutie zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *