Gaat Android Silver de Nexus van Google vervangen?

Auteur: , Geen reacties
Gaat Android Silver de Nexus van Google vervangen?

Volgend jaar februari zou Google een nieuwe telefoon op de markt brengen met de naam Silver. Deze zou dan ook de Nexus serie gaan moeten vervangen.

Er gingen nog geruchten over een mogelijke Nexus 6, maar de Nexus 5 lijkt de laatste te zijn geweest. Dat wordt in ieder geval beweerd door @evleaks. De eerste smartphone in de nieuwe Silver serie zou worden gemaakt door LG. De nieuwe telefoon zal een 64-bit-soc Snapdragon 810 processor krijgen die maar liefst acht kernen heeft.

De telefoons in de nieuwe Silver serie zouden worden geleverd zonder ‘bloatware’. Dat houd in dat er een uitgeklede versie van Android op de toestellen komt te staan zonder een eigen skin van de fabrikanten. Zo zouden gebruikers ook de mogelijkheid moeten hebben om meegeleverde apps die niet van Google zelf zijn te verwijderen.

Dat zou dus vergelijkbaar zijn met de Nexus toestellen en de Google Play edition telefoons. Deze laatste worden aangeboden via de Google Play online winkel maar zijn helaas niet in Nederland beschikbaar. Of de Silver toestellen op de dezelfde manier worden aangeboden is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).