Apple AirPower

Gaat Apple AirPower toch weer oppakken?!

De AirPower zou toch weer in ontwikkeling zijn. Komt er dan toch een draadloos laadstation van Apple?

In 2019 kregen we steeds weer de indruk dat Apple dat jaar met het Apple AirPower draadloze oplaadstation zou komen. Totdat het project uiteindelijk toch werd geannuleerd. Het ge-jojo met de AirPower is daarentegen nog niet klaar. Apple zou het project namelijk toch weer opgepakt worden.

Althans, dat zegt een lekker op basis van interne bronnen. Het initiële probleem met de AirPower was de manier waarop warmte werd afgevoerd. Of ja, die warmte werd niet afgevoerd waardoor de draadloze oplader snel zou oververhitten. Die zogenoemde coils, de spoelen die de stroom opwekken, zouden door engineers nu opnieuw ontworpen worden.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1241840738712895494

Toen de AirPower nog ‘het gesprek van de dag’ was, was draadloos opladen nog niet zozeer een belangrijk onderdeel van de smartphone-markt. Ondertussen hebben bijna alle high-end smartphones wel een draadloze oplaadfunctie. En daar vallen natuurlijk alle nieuwe iPhones onder.

Het was vorig jaar misschien nog niet zo relevant om allerlei producten tegelijkertijd draadloos te kunnen opladen. Maar ondertussen zou er misschien wat meer draagvlak voor zijn. Wellicht dat Apple daarom het project weer hervat heeft.

Uiteraard gaat het hier om een gerucht, dus echt zeker weten doen we het nog niet. De lekker zegt dat de AirPower in de eerste helft van dit jaar uit zou moeten komen. Mocht Apple er inderdaad aan werken, dan is die prognose overigens wel twijfelachtig, want de hele wereld staat immers stil door corona.

Eén reactie

  1. Zou niet weten waarom … Je struikelt over de laad pads waar je van alles op kan doen en die kosten nog niet eens een derde van wat zoiets Apple ervoor zou vragen.
    We zijn bijna 3 jaar verder en de mensen die draadloos laden doen dat met 3rd party artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *