Gaat Apple de tv-wereld nu dan eindelijk opschudden?

Apple TV's in de Apple Store
Het duurt waarschijnlijk nog even, maar het zou goed kunnen dat Netflix er straks een grote concurrent bij gaat krijgen: Apple.

De techgigant roept al een tijdje dat het de tv-wereld gaat opschudden, maar tot op heden maakt het met de Apple TV weinig indruk. Volgens Re/code is het de bedoeling dat daar snel verandering in komt, want volgens bronnen is Apple druk bezig met het voeren van onderhandelingen met mogelijke partners.

Het project zou nog in de kinderschoenen staan, maar het is duidelijk dat Apple serieus is met zijn eigen online tv-service. Tim Cook mikte eerder op samenwerkingen met de bekende kabelaars, zoals het Amerikaanse Time Warner Cable. Dat leverde niet het gewenste resultaat op, want we kunnen moeilijk stellen dat Apple het tv-landschap écht beïnvloedt heeft.

Apple zou zich nu richten op de producenten van series, films en programma’s, zodat het zelf direct invloed heeft op de manier waarop de content wordt aangeboden. Het is nog onduidelijk hoe het bedrijf dat wil doen. Enerzijds hebben ze natuurlijk de Apple TV, maar anderzijds kunnen ze een veel groter publiek bereiken via iPhones, iPads en Macs. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *