Gaat Apple gamen à la Netflix?

apple-gaminig-abonnement
Techgigant zet verder in op streaming met game-abonnement.

Apple werkt aan een abonnementsdienst voor games. De bedoeling is dat gebruikers voor een vast bedrag per maand kunnen beschikken over een bundel games. Overigens is het project nog in de beginfase en is nog niet bekend welke games er aangeboden gaan worden of hoeveel het abonnement gaat kosten. Apple zou het project zelfs nog kunnen staken, al lijkt het daar volgens bronnen niet op.

Het lijkt er zelfs op dat Apple in overleg is met ontwikkelaars om met hen te gaan samenwerken op andere manieren, bijvoorbeeld als publicist. Daarmee zouden zij zich alleen op het ontwikkelen kunnen richten en kan Apple de marketing en distributie op zich nemen. Naast de abonnementenservice die we van Netflix kennen, zouden we dus ook Apple originals kunnen verwachten.

Het lijkt erop dat Apple steeds inkomsten uit haar servicetak wil genereren. Zo werken zij aan een videostreamingkanaal, Apple Music en komt er later dit jaar een aparte inschrijvingsmogelijkheid voor een nieuwsstream. Het is logisch dat Apple deze kant van de markt verkent nu de verkoop van iPhones steeds verder terugloopt. De Appstore is momenteel een grote bron van inkomsten en kan op deze wijze verder worden uitgebreid. Daarnaast hebben andere streamingdiensten zoals, inderdaad, Netflix, het succes van dergelijke abonnementsmodellen al aangetoond.

Daarnaast is de markt voor esports en gaming sterk groeiend, analisten verwachten dat daar in 2021 $ 100 miljard dollar in omgaat. In 2017 heeft Apple de ambitie al uitgesproken om in 2020 de inkomsten uit abonnementsdiensten minimaal $ 50 miljard te laten bedragen. In 2017 bedroegen de inkomsten uit deze tak van het bedrijf $ 25 miljard en uit cijfers over hun fiscale jaar 2018 bleek dat de omzet uit deze tak van (e)sport gestegen is tot $ 39,75 miljard. Het lijkt er dan ook op dat Apple haar omzetdoelen gaat halen. Dit effect zal nog versterkt worden als zij door deze nieuwe dienst haar graantje mee weet te pikken uit de gamers-markt.

Nog geen reacties

  1. Als dat zo is, zal het aanbod niet à la Netflix zijn aangezien Apple geen bloed, geweld en/of sex in het aanbod wil hebben. Denk dat zelfs Farming simulator nog te heftig voor ze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *