Gaat Apple zijn eigen TV-programma’s maken?

Apple tv
Netflix ziet het al een tijdje als de beste strategie. En volgens een nieuw gerucht zou Apple plannen in deze richting hebben voor iTunes.

Dit gerucht komt van TheStreet, dat stelt dat Apple met verschillende TV-producenten en Hollywood-studio’s in gesprek zou zijn over het maken van exclusieve iTunes-content. Volgens een anonieme bron zou Apple overeenkomsten gesloten willen hebben op het moment dat de iPhone 7 wordt aangekondigd. TheStreet citeert nog Blair Westlake, ooit vice-president van media bij Microsoft en lange tijd werkzaam bij Universal Studios. Volgens hem zou Apple eigen content zien als een ‘must-have’ om onderscheidend te kunnen zijn. Hoe de plannen zich verhouden tot de Apple TV en welke rol zij daar in spelen is niet bekend.

Streamingservice Netflix mikt al langere tijd op original content. Dat leverde qua series pareltjes op als House of Cards en Orange is the New Black. Nog niet zo lang geleden is deze strategie uitgebreid naar film en documentaire, wat onder meer Beasts of no Nation en Making a Murderer bracht.

2 reacties

  1. Ik zie het niet gebeuren. De kracht van Apple is, naast de iPad, vooral de iPhone. Zulke geruchten zijn leuk om de investeerders tevreden te stellen; doet vermoeden dat Apple niet stil zit.

    Maar helaas voor Apple is elke poging om naast bovengenoemde 2 producten een succes product/dienst neer ook een bijzonder groot risico om op hun bek te gaan want “alles wat Apple aanraakt hoort in goud te veranderen” volgens velen. Tegelijkertijd ook het bewijs dat Apple de laatste tijd behoorlijk de kat uit de boom aan het kijken, wat betreft nieuwe ontwikkelingen en het lijkt alsof ze achter lopen.

    Toegegeven: bij de iPhone passen ze vaak als eerste nieuwe technieken toe (ook al zijn het vaak bestaande technieken), maar wat betreft nieuwe producten lijkt het wel zoiets van “ik wil het wel maar durf het niet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *