Gaat de batterij van jouw Smartphone ineens sneller leeg?

Auteur: , 4 Reacties
batterij-drain-whatsapp-android-ios

Deze App is de oorzaak en veroorzaakt problemen met Android én iOS.

Met alle updates van iOS en de transitie naar Android 10 lijkt er wel heel veel op jouw smartphone af te komen. Als dan ineens blijkt dat jouw batterij sneller leeg raakt is het lastig om te zien waar het aan ligt. We deelden eerder al tips voor gebruikers om hun batterij te optimaliseren met iOS 13.2. Nu blijkt er echter meer aan de hand.

Op allerlei fora klagen gebruikers namelijk over de enorme batterijconsumptie van WhatsApp na de laatste update. Zij laten in Tweets zien dat de batterij soms meer dan 60% van haar capaciteit nodig heeft voor WhatsApp. Ook klaagt men dat de App volgens de statistieken ruim 1,5 uur in gebruik is, terwijl de gebruiker feitelijk maar kort actief geweest is.

Het euvel wordt door veel gebruikers van zowel iOS als Android gemeld. Vooralsnog lijkt het erop dat OnePlus het meeste last ondervindt van het abnormaal grote verbruik, maar ook andere smartphones zoals de iPhone, Motorola en Huawei ondervinden last.

Inmiddels heeft WhatsApp gereageerd en het probleem erkend. Men werkt aan een oplossing, maar op het moment van schrijven lijkt nog niet duidelijk wat de oorzaak van de problemen is en wanneer een oplossing verwacht kan worden.

Gebruikers suggereren om in de tussentijd een tussenoplossing in de vorm van een ‘light-versie’ te lanceren, maar het ziet er niet naar uit dat men dit zal doen. Er lijkt dus weinig anders op te zitten dan af te wachten of de App handmatig in- en uit te schakelen totdat er een oplossing gevonden is. Wellicht heeft Beast nog een tipje?

Bron: Sputniknews.com4 reacties

Dat is de zoveelste keer ( whatsapp ) … dit gebeurde ook al met bepaalde games face book app etc etc etc ( ios )
Net ff gecheckt: WhatsApp is bij mij ook de grootste gebruiker, met 8,5%, maar dat is maar weinig meer dan de twee ‘runner up’ apps, met resp. 8,1% en 7%, dus in dat opzicht valt het nogal mee.
(telefoon: Honor 10 v.v. Android 9/EMUI 9.1.0)
Dit wordt zelfs ook al een tijd aangegeven door mijn OnePlus 3 toestel. Hopelijk fixen ze dit z.s.m.
Nergens last van, Whatsapp verbruikt bij mij 0.7% ..
Moet er wel bij zeggen dat ik absoluut niet de meest recente versie draai want ik update geen enkele app op mijn telefoon (auto update OFF) tenzij de app mij op een gegeven moment dwingt of wanneer er nieuwe functionaliteit komt die ik graag wil, of last heb van bugs.
Met andere woorden, tegen de tijd dat ik update zijn we meestal al een paar updates verder.
Op IOS/IpadOS hetzelfde verhaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).