Gaat de Bitcoin in oktober verder onderuit?

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-consolidatie-koersdaling

Er gebeurt niet veel en dat is stilte voor een gure storm.

Anderhalve week geleden klapte de koers van de Bitcoin onverwaacht, hard en zwaar in elkaar. Na een paar onzekere dagen heeft de Bitcoin zich sinds het weekend terug gevochten boven de $ 8.000,-, die nu als ijzeren weerstand gehanteerd wordt. Daarna blijft de koers een beetje ‘hangen’. De bewegingen worden vlakker en echte dalingen of stijgingen zien we niet meer. Deze consolidatie, zoals men dat op de beurzen noemt, zien we ook vandaag in de live koersen, die ik om 11 uur vastlegde.

bitcoin-top-5-altkoersen-consolidatie-leidt-tot-koersdaling
Een dergelijke periode van horizontale koersbewegingen is ongunstig voor investeerders. Zeker beleggers op korte termijn zoeken mogelijkheden om in zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk rendement te behalen. Nu de Bitcoin dat niet blijkt te bieden gaat men dus op zoek naar andere alternatieven.

Aangezien de marktkapitalisatie inmiddels is geslonken tot net boven 200 miljard en de Bitcoin daar tussen 70 en 90 % van uitmaakt (afhankelijk van welke meetmethode je volgt) is er voor beleggers in crypto niet te veel keus meer om hun risico te spreiden. Beleggingen buiten de crypto-industrie liggen dan voor de hand en de dalende marktkapitalisatie laat zien dat dit ook werkelijk gebeurt.

Als de koersen zich negatief ontwikkelen zakken de investeringen binnenkort onder de 200 miljard. Daarmee schiet de markt een eind terug en dat zal het negatieve sentiment versterken. Aan de andere kant zien we steeds meer weerstand ontstaan. Dit zorgt ervoor dat de ruimte om in waarde te stijgen beperkt is voor de Bitcoin. Oktober zou dan ook wel eens een koude cryptomaand kunnen worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).