Gaat de iPhone 11 een PR-drama worden voor Apple?

iphone-11-krassen-glas
Telecomgigant moet haar claim over ‘het sterkste glas’ bekopen.

Een van de prominente eigenschappen die Apple in de reclames rond de diverse uitvoeringen van de iPhone 11 deelde was het feit dat deze voorzien zouden zijn van het sterkste glas dat een smartphone kan hebben. Inmiddels zijn we een paar weken na de release en blijkt dat die claim helaas te voorbarig is geweest.

Sterker nog, het glas van de iPhone 11 zou minder krasbestendig zijn dan dat van eerdere iPhones. Uit de eerste droptests bleek al dat de resultaten wisselend zijn, maar dat de weerbarstigheid van het glas niet overal even veel indruk maakte.

Inmiddels loopt het gebruikersforum van Apple vol met klachten en ook op Twitter zien we steeds meer mensen die problemen ondervinden. Het verhaal is steeds hetzelfde. Gebruikers claimen geen gekke dingen te zien, maar na een dag tot een week bijzondere krassen en vegen in het glas te zien. Volgens sommige media zouden er al miljoenen gebruikers gedupeerd zijn.

Apple heeft nog niet officieel gereageerd, maar op het forum is wel te lezen dat Apple adviseert het toestel terug te sturen voor fysieke inspectie. De klachten variëren van een soort ‘waas’ of ‘vlek’ die in het glas ontstaat tot centimeters lange en diepe krassen, waarbij zelfs stukjes glas missen.

Dit is natuurlijk niet waar je als telefoonfabrikant op hoopt en doet ernstig denken aan het PR-drama dat Samsung eerder dit jaar beleefde na de introductie van de Samsung Galaxy Fold. Overigens valt het begrip ‘miljoenen’ wellicht wat te nuanceren.

Daarnaast blijkt dat Apple, door het speciale procedé waarmee het glas bewerkt wordt voor een grappig bijeffect zorgt. Wanneer je de iPhone 11 in het donker met de zaklamp beschijnt kan je een ‘glow-in-the-dark’ effect zien. Hier heeft Apple wel aangegeven dat dit inderdaad door het gebruikte materiaal komt. We zijn benieuwd of het probleem aanhoudt en of Apple reageert.

Nog geen reacties

 1. Om het even of ik een telefoon van 150 euro of een telefoon heb die een veelvoud daarvan heeft gekost, ik plak er altijd een screen protector op van (hooguit) een paar euro. En bestel er dan gelijk drie of zo, dat ik er ook wat op reserve heb. Kost vrijwel geen drol, maar het scheelt de wereld aan dure (of onmogelijke, want Chinese telefoons) schermvervanging.

   • @simonmc: voor sommige merken/modellen wordt er klaarblijkelijk één keer een batch van die screenprotectors gemaakt en als het op is, is het op. Is de laatste jaren overigens al wel minder geworden, want ook onder de vele Chinese fabrikanten heeft er een grote schifting plaatsgevonden.

 2. Het is (vooralanog) heel simpel;

  – OF je hebt schokbestendig glas. Dus inderdaad, drop test proof omdat het glas over het algemeen wat zachter/flexibeler is en niet breekt.

  – OF je hebt krasbestendig glas. Dus kneiterhard glas dat niet krast maar van een meter op beton gelijk in 10 stukken barst.

  Dus niet EN EN… Zelfs Apple niet met “het sterkste glas van het universum”.

  • @ffw88: Nou nee …. Er is hier wat anders aan de hand.
   Alle smartphones hebben qua krasbestendigheid allemaal dezelfde eigenschappen voor de laatste 3 a 4 jaren.
   Krassen minimaal bij een level 6 en laten diepe krassen na bij level 7 of hoger.
   Dit is allemaal keer op keer getest door met name Jerry Rig.
   Er is GEEN onderscheid tussen Iphones of welke Android dan ook want feitelijk komt al het glas bij Corning vandaan of aanverwante leveranciers.

   Al jaren zien we die resultaten, keer op keer.
   Dus OF er is voor de meest recentie productie ander materiaal gebruikt of er gebeurd iets met het glas door wellicht warmte of iets anders waardoor de eigenschappen veranderen.

   • @turbobrick: Off topic, maar JerryRig is niet de naam van de persoon. Hij heet Zack Nelson. “To Jerry-rig” betekent vrij vertaald: iets herstellen of in elkaar zetten met materiaal dat er niet voor bedoeld is. Dus “JerryRigEverything” wilt in feite alles “slordig in elkaar zetten” zeggen.

    • @simonmc: dat weet ik maar iedereen kent hem als Jerry Rig … Net zoals met vrijwel alle YT celebrities.

     Zijn naam is verder niet interessant.
     Wat wel interessant en een feit is is dat alle telefoons tegenwoordig exact dezelfde kras eigenschappen hebben en de afgelopen paar jaren is daar niks aan verandert.
     Of het nu om een iPhone, Samsung, Xiaomi of wat dan ook gaat.

    • @ffw88: heb het al heel vaak hier geroepen.
     Het is altijd gelul, ze gaan allemaal stuk, zeker als hij net even verkeerd valt.
     Dit is al jaren zo en dat heb je bij alle merken en in alle prijsklasses.
     Tenzij hij ruggedized is of je doet er een armorbox omheen kan je gewoon een hele slechte dag hebben als hij valt.

   • @ffw88: Dit is een quote van het artikel “Tijdens een open dag bij Corning mochten diverse journalisten proberen Gorilla Glass van 1 millimeter dik te breken. Dat lukte niet met een metalen voorwerp en het glas overleefde ook een val van twee meter tijdens een drop test.”

    • @ronald74: Ja, puur een stuk glas wellicht dat een fractie weegt van een Smartphone.
     Allemaal leuke tests maar we weten nu na meer als een decennium hoe de praktijk uitpakt … Juist ja, ze gaan ALLEMAAL STUK als hij verkeerd valt en niet protected is. Ongeacht de prijs of merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *