Gaat de supersterke Turing Phone straks keihard falen?

Turing Phone camera
De smartphone dumpt Android voor een ander mobiel OS. Geen slimme zet, zo op het laatste moment.

We schreven er een tijdje terug over. De Turing Phone van Turing Robotic Industries (TRI). Het design oogde fris en dankzij goede specs in combinatie met een stevige huid kon de smartphone redelijk succesvol worden. Kon.

De komst van het toestel is namelijk vertraagd en daarbovenop heeft TRI besloten Android als OS te dumpen. Daarvoor in de plaats komt nu Jolla’s Sailfish OS. De vertraging kan een succes behoorlijk in de weg zitten. De smartphone-markt vernieuwt continu en technische specificaties zijn al snel verouderd. Een telefoon op de markt brengen met een adviesprijs van 610 dollar moét nu eenmaal goed in elkaar zitten. Voor dat bedrag zijn er namelijk genoeg (goede) alternatieven te vinden.

In een e-mail vertelt TRI aan klanten die het toestel hebben vooruitbesteld over de overstap van Android naar Sailfish OS. De eerste klanten krijgen de Turing Phone in april geleverd.

4 reacties

  1. Volgens mij spoor je als gebruiker sowieso niet als je voor $ 610 een telefoon gaat pre-orderen en dan vervolgens 9 maanden langer gaat zitten wachten tot-ie eindelijk een keertje jouw kant op komt.

    En het uitwisselen van een OS kun je niet echt omschrijven als een minor change, dus dan vraag ik me überhaupt af wat het koopcontract nog waard is, als de levering dusdanig wordt aangepast na het sluiten van de overeenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *