Gaat Disney ook 21st Century Fox opslurpen?

Disney bezit straks alles onder de sprankelende regenboog
Disney is goed op weg om Netflix uit het veld te slaan.

Recentelijk werd bekend dat mediagigant Disney directe concurrentie wil aangaan met Netflix door een eigen streamingdienst op te zetten. In eerste instantie was ik sceptisch, maar het lijkt erop dat Disney 21st Century Fox gaat opkopen, wat een gigantische impact zal hebben op de catalogus van de toekomstige streamingdienst.

The Wall Street Journal meldt dat Walt Disney’s nalatenschap inderdaad weer bezig is met gesprekken met multimediagigant 21st Century Fox over de rechten van films en series. Mocht Disney inderdaad grip kunnen krijgen op de indrukwekkende catalogus van 21st Century Fox, dan kan de toekomstige streamingdienst nog een doorn in het oog van Netflix worden.

Fox bezit namelijk onder andere de rechten van de X-Men-franchise en James Cameron’s Avatar (in dit artikel lees je wat we over Avatar 2 weten). Tot 2019 zouden Star Wars-fans overigens nog van het sci-fi-epos kunnen genieten, want tot die tijd wil Netflix de huidige trilogie in elk geval aanbieden, maar daarna zou Disney tevens monopoly op de Star Wars-serie en eventueel de Marvel-line-up kunnen verkrijgen.

Kortom, Disney is hard aan de weg aan het timmeren om uiteindelijk een solide streamingplatform neer te zetten. Waar ik eerst dacht dat de makers van (al lang niet meer zo impactvolle) animatiefilms en kinderlijke avonturenfilms geen schijn van kans zouden hebben tegen streaminggigant Netflix, begin ik daar met deze mogelijke nieuwe deal over te twijfelen.

Via: The Verge
Foto @Shakir Superville/Walt Disney Company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *