Gaat dit wel de eerste smartphone met 10 GB RAM worden?

Gaat dit wel de eerste smartphone met 10 GB RAM worden?
De berichtgevingen zijn er, nu het daadwerkelijke product nog.

Een smartphone met 10 GB RAM geheugen. Wat moet je ermee zou je bijna denken. Vandaag de dag hebben high-end smartphones een werkgeheugen tussen de 4 en 8 GB. Een RAM geheugen van 10 GB hebben we nog niet eerder gezien.

Smartphones met 10 GB RAM zijn wel vaker in het nieuws geweest. Zo gaan er berichten de ronde dat het Chinese Vivo aan een smartphone werkt met dit werkgeheugen. Echter, was dit februari en inmiddels is het erg stil rondom dit nieuws. Het lijkt er mogelijk op dat een directe rivaal van Vivo eerder is. Vandaag is namelijk duidelijk geworden dat TENAA, een Chinese regulatie dienst, goedkeuring heeft gegeven voor een nieuwe variant van de Oppo Find X. Producten die in het Aziatische land verkocht gaan worden moeten eerst langs de TENAA voor een keuring.

De nieuwe variant van de Oppo Find X krijgt maar liefst 10 GB RAM geheugen. Het was al bekend dat deze versie in de maak was, maar over een release was nog niets duidelijk. Nu met de keuring van de TENAA lijkt een release niet al te ver verwijderd. Of deze speciale Oppo Find X ook buiten China verkocht gaat worden is niet bekend.

Naast 10 GB aan RAM geheugen komt deze Oppo Find X met 256 GB aan opslag, aldus GizmoChina. Een ‘gewone’ Oppo Find X heeft 8 GB RAM geheugen en 128 GB opslag. De overige specificaties komen overheen met de reguliere variant van de smartphone.

3 reacties

 1. Tja, waarom niet.
  8GB vind men tegenwoordig krap in een notebook en tegenwoordig gaan smartphones echt die kant op qua gebruik en ook de prijs.
  Ik verwacht dat we over een aantal jaren 16GB standaard zien als RAM geheugen en 1TB heel gewoontjes is voor de lokale opslag.
  We doen er steeds meer mee, verwachten er ook steeds meer van dus alles groeit mee.

 2. Ok. Ik ga hier even de Apple fanboy uithangen. Ondanks het feit dat meer geheugen altijd beter is, valt er zeker wat te zeggen voor software optimalisatie. Ik heb thuis een onder andere HP notebook met 8 GB intern geheugen, een redelijke Broadwell i5 processor en 256 GB opslag. In principe prima specs. Niet wereldschokkend, maar goed te doen. Mijn vriendin heeft een oudere MacBook Air met een zuinigere Haswell processor en 4 GB werkgeheugen.

  Toch loopt de Windows PC bijna even snel tegen zijn limieten aan, ondanks het dubbele geheugen. Ook lijken apps, programma’s en het besturingssysteem meer ruimte op te slokken. Ergo concluso: Op die MBA is de workflow minimaal net zo goed, ondanks de zeer bescheiden specificaties.

  Zelfde geldt voor de telefoons. Die specs zijn geweldig. 10 GB op een smartphone. Nu zijn smartphones bijna net zo krachtig als notebooks (die vaak een soortgelijke ‘mobiele’ processor hebben). Maar al die cijfers zeggen niet heel erg veel. Dus 10G GB is een goede zaak. Meer IS immers altijd beter. Maar dan moet het wel daadwerkelijk een functie hebben en effectief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *