Gaat Frankrijk social media blokkeren?

Frankrijk
Frankrijk heeft de noodtoestand in het land met drie maanden verlengd. In deze situatie is het mogelijk dat de regering censuur kan gaan toepassen.

Terroristen communiceren via het internet, logisch. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van social media. Wanneer de dreiging hoog is, kan Frankrijk de internetkraan dichtdraaien. Iedere site, waarbij onderling gecommuniceerd kan worden, staat op de radar.

Dit heeft de Franse regering besloten naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Aanstaande vrijdag wordt het voorstel besproken in de Eerste Kamer. De verwachting is dat de plannen worden goedgekeurd.

Of het daadwerkelijk zover zal gaan komen is nog maar de vraag. Frankrijk heeft door de noodtoestand meer bevoegdheden gekregen dan andere EU-landen.

Nog geen reacties

  1. Gaat ‘m niet worden qua effectiviteit.
    – De terrorist met een beetje hersens gaat echt niet via facebook, twitter o.i.d. over een aanslag praten. Terwijl de mensen op locatie (ooggetuigen) dit juist wel willen.
    – Zelfde geldt voor whatsapp. Dit is weliswaar encrypted, maar ook niet onkraakbaar (vooral niet voor NSA en consorten). De wat slimmere stapt dan gewoon naar Telegram omdat “niet Amerikaans/Westers, maar Russisch…
    – Last but not least: Dark web…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *