Gaat Google Glass slechts $299 kosten?

Auteur: , 5 Reacties

Als je het met mensen over Google Glass hebt dan hoor je over het algemeen twee argumenten waarom dit project van Google zou floppen: je loopt voor paal en $1.500 is veel teveel geld voor zo'n rare bril. Het lijkt erop dat het prijsargument straks geen issue meer is.

Jason Tsai, analist bij Topology Research Institute, heeft laten weten dat de prijs van consumentenversie van Google Glass waarschijnlijk zo’n $299 zal zijn.

De technologie die wordt gebruikt is namelijk niet extreem prijzig en als Glass straks in grotere hoeveelheden gemaakt kan worden kan de prijs omlaag.

Maar waarom is de prijs dan zo hoog nu? Dat komt voornamelijk omdat iedereen die nu Google Glass gebruikt eigenlijk met een prototype op zijn knar loopt. Ook betalen deze mensen een prijs om deel uit te mogen maken van een exclusief netwerk van mensen dat veel ondersteuning krijgt. Je moet er iets voor over hebben om early adopter te zijn.

Als de geruchten kloppen zou het kunnen dat de productieversie van Google Glass eind dit jaar of begin volgend jaar voor iedereen te koop is. En wellicht is dan ook iets gedaan aan de looks. (via: chinapost.com.tw)

Onderzoeksbureau IHS verwacht dat de hoeveelheid ‘slimme brillen‘ die worden verkocht in 2016 zal zijn gestegen tot 10 miljoen.5 reacties

Nu nog hopen dat je er ook echt een bril van kan maken. Anders heb ik er bijzonder weinig aan.
@the-budel-guy: je kan google glass op je eigen bril gebruiken, dat hebben ze reeds gezegd.
Slechts?? Ik vind het nog behoorlijk aan de prijs; bijna 700 ouderwetse guldentjes voor dit fragiele ding…
@454ssV8: jij weet al hoe de uiteindelijke productieversie eruit gaat ziet? Dat vind ik knap.
Ik maak me er eigenlijk zorgen om want beter gaat het er niet op worden qua privacy(Google).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).